Denemarken: Inger Smits debuteert met winst Kelly Dulfer met verlies

Tussen vrijdag 1 en maandag 4 september werd de eerste competitieronde gespeeld in de Deense dames competitie. Zeven Nederlandse speelsters spelen dit seizoen in de Deense HHT Go Ligaen.

Bij Odense HC komen we ook dit seizoen good-old Pearl van der Wissel tegen, nog maar 33 jaar jong maar al een eeuwigheid actief op het hoogste niveau. Op vijftienjarige leeftijd debuteerde ze in 1999 voor het Nederlands team tegen Noorwegen en in 2012 zette ze na de wedstrijd tegen Argentinië een punt achter haar internationale loopbaan na 217 interlands en 560 doelpunten.

Odense startte het nieuwe seizoen met een 24-18 overwinning tegen Arhus United na een ruststand van 15-9. De basis voor de ruime zege werd gelegd tussen de 23e minuut van de eerste helft en de beginfase van de tweede helft als Odense uitloopt van 12-9 naar 19-10 met twee treffers van Van der Wissel.

Terug in de Deense competitie is Sanne van Olphem die de afgelopen drie seizoenen in Zuid-Frankrijk heeft gespeeld. Met Viborg haar nieuwe club won Van Olphen met 15-21, na een 9-13 ruststand, van Ringkøbing Håndbold.  De Haagse schutter stond wel op het wedstrijdformulier maar we konden niet uit het wedstrijdrelaas opmaken of ze gespeeld heeft.

Bij Team Esbjerg maakte Estavana Polman haar rentree nadat ze bevallen is van haar dochter. Thuis tegen de regerend kampioen Nykøbing F Håndboldklub verloor Esbjerg met 24-26 na een 11-14 ruststand. Polman scoorde 3 maal  Polman zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer op zeven minuten voor het einde (22-23) maar in de daarop volgende vier minuten verspeelde Esbjerg de kans op een overwinning als Nykøbing uitloopt naar 22-25.

Debuut Smits en Dulfer

Bij TTH Holstebro en København Håndbold maakte Inger Smits bij Holstebro haar debuut de Deense competitie. Haar ploeggenote bij Dalfsen en Oldenburg, Kelly Dulfer, debuteerde bij de vicekampioen van Denemarken København Håndbold waar dit seizoen ook Debbie Bont en Myrthe Schoenaker onder contract staan. Holstebro dat zich vorig seizoen maar net op het hoogste niveau wist te handhaven won de eerste wedstrijd van het seizoen na een 12-10 ruststand toch wel verrassend met 28-20.

København maakte in de tweede helft de opgelopen achterstand 17-13 bijna goed. Bont scoorde tweemaal bij 17-16 en 18-17 de aansluitingstreffer maar daarna liep Holstebro weg naar 23-18 In de slotfase was het Sarah Stoutgaard die met drie doelpunten Holstebro van 24-20 naar de 28-20 eindstand schoot.

Inger Smits scoorde éénmaal voor Holstebro, Debbie Bont scoorde viermaal voor København Myrthe Schoenaker tweemaal en Kelly Dulfer éénmaal.