Derby voor reserves Lions, BFC met lege handen

De echte handballiefhebber zat afgelopen zondag in de Stadssporthal in Sittard. Op het programma stond de derby tussen OCI Lions 2 en Smezo BFC. Er was dan ook wel spanning voor de wedstrijd. BFC had vorig jaar tijdens de bekercompetitie Lions 2 overtuigend naar huis gestuurd. En dan nu voor het eerst samen in de eredivisie. Het beloofde een behoorlijk spektakel te worden.
Coach Nick Onink had de laatste weken te maken met een ware blessuregolf. Enkele spelers zijn langdurig uitgeschakeld. Een behoorlijke puzzel die de nodige hoofdbrekers kostte.

Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd. Even leek het erop dat dit maar van korte duur was. Toch was het al snel duidelijk dat de wedstrijd aan beide zijden niet lekker liep. Er werd het eerste kwartier maar 6 keer gescoord, waaronder uit een strafworp door BFC. Na een kwartier was de stand dan ook pas 4 – 3 in het voordeel van de thuisploeg.
Toen na ruim 16 minuten een speler van Lions een snelle break van Bijan wist te verstoren door hem op grove wijze te vloeren kon BFC via de rebound van de strafworp op gelijke hoogte komen; 4 – 4. Overigens kwam de verdediger van Lions er goed vanaf met alleen maar twee minutentijdstraf. Het had zomaar rood kunnen zijn. De meningen hierover waren zowel op de bank als op de tribune zeer verdeeld en dat was zeer goed hoorbaar. In de laatste 5 minuten voor rust konden beide teams nog even scoren en werd de ruststand 8 – 7.

Na rust was het eigenlijk hetzelfde beeld. Beide teams stonden goed te verdedigen maar konden moeizaam scoren. Veel schoten werden gestopt door de keepers.

Na 10 minuten wist de ploeg uit Sittard-Geleen een gaatje van twee doelpunten te slaan.  BFC liet het verschil niet verder oplopen en hield goed stand tegen de snelheid en vooral felheid van de tegenstanders. Lions grossierde in tijdstraffen en kreeg een aantal strafworpen tegen. Toch kwamen de Beekenaren niet dichterbij. Tien minuten voor het einde was de stand nog steeds met een verschil van twee: 17 – 15.

De vermoeidheid begon BFC parten te spelen, mede ook door het feit dat coach Onink niet naar hartenlust kon door wisselen. Het slotoffensief van de tegenstanders was dan ook iets te veel van het goede. Er werden nogal wat kansen gemist terwijl Lions bleef scoren. In de laatste vijf minuten wisten ze de voorsprong te vergroten naar vijf doelpunten: 26-21.

Lions was de sterkere en had wellicht gehoopt op een grotere overwinning. Het verschil werd immers pas in de laatste 5 minuten gemaakt. Als BFC meer kansen had benut waren de rollen misschien wel omgedraaid geweest.

Er had meer ingezeten, maar zondag even niet.