Nieuws

Derde plek hoogst haalbare voor Bucaresti in Champiosn League

Door Frits Feuler – Het duel om de derde plek in de TIPPMIX Finale4 in Boedapest is een makkelijke zege geworden voor het Roemeense Bucaresti: 20-26.  

Bij 4-3 mocht de ploeg uit Montenegro nog een voorsprong koesteren, daarna was het snel over en uit al was de 12-13 ruststand een beetje vertekend.

Na de thee verhoogden de Roemeensen het tempo, Buducnost moest vol aan de bak om te redden wat er te redden viel. Via 16-21 en 17-24 belandde de bronzen medaille met 20-26 in handen van de uittredend kampioen.

Twee keer nam Bucaresti, met acht nationaliteiten binnen de selectie, deel aan de Champions League waarin vorig jaar meteen de hoofdprijs werd binnen gesleept. Drie keer werd de ploeg Roemeens kampioen (2015, 2016 en 2017) alsmede een nationale bekerwinst. Dit seizoen had de ploeg 14 Europese duels nodig – negen keer winst, een draw, vier keer verlies – om in Boedapest de titel te kunnen verdedigen. Ook bij deze ploeg een komen en gaan van coaches en nieuwe speelsters. De Zweed Per Johansson mocht als coach de klus in de eindfase zien te klaren. Vardar stak gisteravond echter al een stokje voor de prolongatie. 

Buducnost, 28 nationale successen in kampioenschap en beker tussen 1985 en 2016, kwam in het verleden onder diverse andere clubnamen uit. Dit weekeind was men echter niet bij machte een rol van betekenis te spelen in dit eindtoernooi.

Sinds 1996 speelde de ploeg 216 Europese duels – een record - met als hoogtepunten de winst in de CL in 2012 en 2015. De Roemeense Christina Neagu en Katarina Bulatovic (MNE) ontpopten zich ook in de laatste Europese wedstrijd van het seizoen tot de absolute toppers. Te weinig echter om de prijzenkast in beweging te zetten. 

Deel dit bericht