Nieuws

Deze week wordt achtstefinale Heren Beker gespeeld

Komt er een opvolger van de drievoudig bekerwinnaar OCI-LIONS ?

Deze week start de landelijke bekercompetitie bij heren met de achtste finale waarin de zes winnaar van de regionale bekercompetitie, de zes BENE-League ploegen en de vier beste ploegen van de eredivisie van afgelopen jaar zich hebben geplaatst. De acht winnaars van deze week plaatsten zich voor de kwartfinale welke in maart gespeeld gaat worden.

Vandaag start het bekertoernooi met vier wedstrijden

De drievoudige titelverdediger OCI-LIONS gaat het in eigen huis opnemen tegen Oosting E&O, de laatste weken op dreef in de eredivisie en ook weer in de running na zes overwinningen op rij voor een plaats in de nacompetitie voor een plaats in de BENE-League. Gezien de krachtsverhoudingen is LIONS de favoriet maar E&O heeft niets te verliezen en kan dan ook vrank en vrij spelen. Daarmee heeft LIONS in het verleden al een aantal keer grote problemen gehad.

In Beek ontvangt eredivisionist Smezo BFC BENE-League ploeg Wematrans Quintus. Als middenmoter in de eredivisie heeft de promovendus van afgelopen seizoen zich goed kunnen handhaven op het op een ma hoogste niveau. Dat geeft de ploeg uit Beek de gelegenheid om vrijuit te spelen tegen Quintus dat als hekkensluiter van de BENE-League al zeker is van de strijd om behoud van hun plek in de BENE-league voor komend seizoen. In dat opzicht kan deze wedstrijd wel inkijkje geven in wat de Heulse ploeg te wachten staat in de nacompetitie.

In Den Haag treffen AJ Sports Hellas en DFS Arnhem elkaar. De nummers drie en twee van de eredivisie die ook in een hevige strijd verwikkeld zijn om een plaats te bemachtigen in de play-offs waar twee BENE-League plaatsen voor komend seizoen zijn te verdienen. In de competitie kwamen beide ploegen elkaar al twee keer tegen. Hellas won de eerste wedstrijd in Arnhem met 29-30. DFS Arnhem won enkele weken geleden de tweede wedstrijd in Den Haag met 22-31. Het psychologische voordeel ligt dan ook bij de DFS, mede ook omdat Hellas afgelopen weekend de tweede plaats verspeelde aan de ploeg uit Arnhem.

In Nijmegen kijkt de studentenploeg van Tweede divisionist Ha-Sta al weken uit naar deze dag als in het Radbout Sportcentrum in Nijmegen Kras Volendam op bezoek komt. Het is voor de derde keer op rij dat de ploeg uit Nijmegen zich voor de achtste finale van het bekertoernooi heeft weten te plaatsen. In 2016 trof men in een heuse derby Swift Arnhem dat met 21-32 te sterk was. In 2017 kwam Quintus op bezoek in Nijmegen. de Heulse ploeg was met 20-36 te sterk. Met de komst van Volendam treft Ha-Stu een nog sterkere tegenstander dan in twee voorgaande keren, het toetje van het seizoen. Voor een deel van de technische staf van Volendam t.w. trainer coach Peter Portegen en Jerry van Koppenhagen is het bijna een thuiswedstrijd

OCI-LIONS  - Oosting E&O 20 feb 20:30 uur Stadssporthal Sittar

SMEZO BFC  - Wematrans Quintus 20 feb 20:00 uur De Haamen Beek

AJ Sports/Hellas - DFS Arnhem 20 feb 20:30 uur Hellashal Den Haag

Ha-STU - KRAS Volendam  20 feb 21:00 uur Radbout Sportcentr. Nijmegen 

Kijk hier voor volledige programma van de beker en alle uitslagen  

Deel dit bericht