Nieuws

D-jeugd DSS ontmoet hun idolen van Bietigheim

"Wat moet ik doen om een goeie keepster te worden?"

Door Frits Feuler –Drie uur in de auto heen, drie uur terug. Het D 2-jeugdteam van DSS uit Heemskerk had er heel wat voor over om de Nederlandse toppers en internationals live te ontmoeten. Dus togen speelsters, papa’s en mama’s richting Leverkusen. “Want dat is nog het dichtste bij voor ons in Duitsland,” gaf een van de ouders aan.

Samen met de gasten mochten ze meelopen bij binnenkomst. 600 paar ogen op de tribunes zijn dan ook op de kleintjes gericht. Beetje onwennig. Je loopt niet elke dag aan de hand van Tess Wester. Of Martine Smeets. Of Charris Rozemalen. Angela Malestein? Nee, die was er niet. Gebroken neus. “Ook Rachel de Haze niet,” gaf haar vriendin Charris Rozemalen aan. “Ik had echt gehoopt dat ze zou overkomen. Blijkbaar zijn club en Rachel het niet eens kunnen worden.”

DSS Kids met Martine Smeets, Charris Rozemalen en Tess Wester (Bietigheim)

Handtekening hier, op een bal, op een schoen. Op een shirt? Kan ook. Samen op de foto. Aandenken voor later. “Tess, wat moet ik doen om een goeie keepster te worden?” Het antwoord van Tess laat niets te raden over: “Veel trainen!”

Shirtje ruilen zit er jammer genoeg niet in. “Neem,” legt Martine Smeets uit, “wij mogen deze wedstrijdshirts niet weggeven. Dan krijgen we ruzie met de club.”

Ruim een half uur nam het Oranje-trio de tijd om aan alle Heemskerkse wensen te voldoen. Daarna wachtte voor Bietigheim nog een lange nachtelijke busrit richting Zuid-Duitsland. DSS zette koers richting de Noordzee. 

DSS kids met Martine Smeets op de foto

Handtekeningen vragen aan Tess Wester

Deel dit bericht