Donderdag: Dames en heren bekerfinale Live te volgen

Donderdagmiddag, Hemelvaartsdag, worden er traditioneel in Almere de twee bekerfinales gespeeld. De beide titelverdedigers Succes Schoomaak VOC Amsterdam bij de dames en OCI-LIONS bij de heren krijgen de kans hun titel met nog een jaar te verlengen. VOC versloeg vorig jaar Virto Quintus met 27-26, LIONS versloeg FIQAS Aalsmeer met 29-22.

De dames van VOC Amsterdam en Sercodak Dalfsen werpen om 13:30 uur af. Voor VOC wordt het de zesde bekerfinale. Van de vorige vijf wist men er vier te winnen. Voor Dalfsen is het de vijfde keer dat men in de bekerfinale staat. De vorige vier keer dat men de finale speelde werd er ook gewonnen.

Afgelopen zaterdag speelden beide ploegen ook tegen elkaar in de derde en beslissende wedstrijd om de landstitel. Met een zevenmeter in de laatste seconden won VOC deze beslissende wedstrijd en bracht daarmee na zes jaar de titel weer terug in Amsterdam. Dalfsen zal dan ook gebrand zijn op een revanche en wil de laatste prijs van het seizoen graag mee naar Dalfsen nemen. Bij winst voor VOC pakt de Amsterdamse ploeg de triple na de supercup en de landstitel. Beide ploegen hebben elkaar nog nooit getroffen in een bekerfinale.

Live stream 13:30 uur Succes Schoonmaak VOC vs Sercodak Dalfsen

Scheidsrechters: Ferry van de Beek en Niels Egberts

Om 15:30 uur beginnen de heren aan hun bekerfinale. Voor het tweede jaar op rij staan LIONS en Aalsmeer tegenover elkaar in het Topsportcentrum in Almere. Voor Aalsmeer wordt het sinds 1987 de 16e  finale in 31 jaar. Er is  geen andere club in Nederland die meer finales heeft gespeeld dan Aalsmeer. Van de voorgaande vijftien werden er echter maar zes gewonnen. De laatste keer was dat in 2008 van Bevo (28-24).

LIONS speelde vier bekerfinales en speelt donderdag dus de vijfde op rij. Een serie die door nog geen enkele andere heren club in het verleden is bereikt. Van de vier voorgaande finales werden er twee gewonnen.

Live stream 15:30 uur OCI-LIONS vs FIQAS Aalsmeer

Scheidsrechters: William Weijmans en Rick Wolbertus