Donderdagavond: Alle uitslagen eerste ronde Bekertoernooi Heren

Donderdagavond werden de laatste negen bekerwedstrijd uit de eerste ronde van het heren bekertoernooi gespeeld.

Vier eredivisieploegen kwam in actie. Zeker was dat er één zou sneuvelen, want in Houten speelde de koploper uit de eredivisie, Stop Payroll Houten tegen Arbo Rotterdam. Def-Fire Aristos moest naar tweede divisionist Berdos en FIQAS Aalsmeer 2 speelde in Amsterdam Artistos 2.

Arbo Rotterdam was de ploeg die uiteindelijk sneuvelde. Na de 17-13 ruststand was Houten in eigen huis met 33-25 te sterk. Na een gelijkopgaande eerste fase kwam de ploeg uit Rotterdam bij 6-7 even aan de leiding. Houten reageerde meteen en liep uit naar 12-7 Daarna hingen de Rotterdammers aan een elastiek. Soms kon men weer wat inlopen, dan was het Houten dat weer wat uitliep. Houten bleef altijd aan de leiding waarbij een marge van drie punten het kleinste verschil was tussen beide ploegen. Houten liep in het laatste deel weg: van 24-21 naar de 33-25 eindstand.

Aristos kwam met twee teams in actie. De hoofdmacht zegevierde bij Berdos in Bergen, na vier punten voorsprong bij rust, met een 28-30 overwinning. Aristos stond de hele wedstrijd voor waarna men in de tweede helft door heeft gewisseld om er een leuke wedstrijd voor het publiek van te maken. De Amsterdamse ploeg was de betere maar is nooit in de problemen geweest.

De reserves van Aristos speelden thuis tegen eredivisionist Aalsmeer maar hadden weinig in de melk te brokkelen al doet de uitslag anders vermoeden. Na de 12-19 ruststand liep Aalsmeer 2 in de tweede helft weg naar een 17-29 voorsprong. In het laatste kwartier kwam de hoofdklasser echter wel nog sterk terug: 27-31.

Eredivisionist Nieuwegein sneuvelde donderdagavond in Soest tegen Eemland en maakte geen beste beurt tegen de tweede divisionist. De thuisploeg speelde een erg sterke eerste helft en liep daarin uit naar een 22-15 ruststand. In de tweede helft kwam Nieuwegein wel nog wat terug maar kon de achterstand van de eerste helft niet weg poetsen. De zege ging dan ook met 34-30 naar Eemland.

De wedstrijd tussen de twee tweededivisie B ploegen GHV uit Goirle en Swift Helmond ging na een fantastische eerste helft van GHV - 19-11 ruststand - met 30-28 naar de thuisploeg, die dan ook de basis voor de overwinning in de eerste dertig minuten had gelegd. Ondanks dat men halverwege de tweede helft nog een voorsprong had van tien doelpunten werd het toch nog spannend. GHV liet de teugels wat vieren en daardoor kon Swift Helmond nog terugkomen tot op twee doelpunten.

De wedstrijd tussen de twee tweede divisie A ploegen Donar en Cometas werd gewonnen door de ploeg uit Twente. Tot 6-5 ging het gelijk op waarna Donar een vijf punten voorsprong pakte. Cometas wist zich echter terug te vechten tot de 13-12 ruststand. In de tweede helft liep Donar weer meteen uit maar ondanks dat Cometas mandekking gaf konden ze Donar niet meer inhalen: 30-27.

Tweede divisionist Handbalshop Witte Ster was na de 20-15 ruststand in eigen huis met 38-33 te sterk voor de koploper uit de Hoofdklasse C, het Zeeuwse Delta Sport.

Uit de hoofdklasse D troffen HV Zaanstreek en VVW elkaar in de eerste ronde van het bekertoernooi. Nadat Zaanstreek in de competitie nog van de ploeg uit Wervershoof had verloren, trok men deze keer aan het langste eind. "We hebben nu duidelijk betere gespeeld," aldus coach Ted Vorst van Zaanstreek. Na de 14-11 ruststand werd het uiteindelijk 27-26.

Uit de hoofdklasse B troffen in Dongen HV Dongen en Apollo Son elkaar. De koploper in de hoofdklasse B Apollo trok aan het langste eind en zegevierde met 30-32 en plaatst zich daarmee voor de tweede ronde.

Daarmee zitten alle 24 wedstrijden er op en zijn de 24 ploegen die naar de tweede ronde gaan allemaal bekend.  Kijk hier voor de uitslagen van alle wedstrijden