Nieuws

DSVD en WHC eerste periodekampioenen Eerste divisie

De eerste ploegen hebben dit seizoen een eerste succesje kunnen boeken. Zaterdagavond zijn de eerste periodekampioenen uit de eerste divisie bekend geworden. Na de eerste zes wedstrijden zijn de heren van WHC uit Den Haag en de dames van ACMAA DSVD uit Deurningen de winnaars geworden van de eerste periodetitel.

Met het winnen van deze periodetitel zijn beide ploegen al zeker van deelname aan de nacompetitie aan het einde van het seizoen. De winnaars van deze nacompetitie mogen dan strijden met de nummer voorlaatst uit de eredivisie voor een plaats in de eredivisie.

DSVD, algeheel periodekampioen en afgelopen seizoen maar nipt verloren van E&O voor een plek in de eredivisie, is ongeslagen winnaar geworden van die eerste periodetitel. Er moest zaterdagavond wel voor gestreden worden want in de uitwedstrijd tegen Voorwaarts keek men bij rust tegen een 14-9 achterstand aan. Uiteindelijk won DSVD nipt met 25-26.

Bij de heren pakte WHC de eerste periodetitel met één verliespunt. De ploeg uit Den Haag speelde alleen op de tweede speeldag van de competitie met 26-26 gelijk tegen Sittardia. Vanavond stelde men de eerste prijs veilig door bij DIOS, na een 11-6 ruststand, met 21-16 de ploeg uit Den Hoorn te verslaan  

Deel dit bericht