Nieuws

Duitse selectie Henk Groener voor EK kwalificatie tegen Spanje

De Duitse Bondscoach Henk Groener heeft zijn eerste selectie van de Duitse nationale ploeg voor de twee kwalificatiewedstrijden tegen Spanje - voor het EK in Frankrijk - bekendgemaakt.

Het 16-koppige team dat op 21 maart in Stuttgart en drie dagen later in San Sebastian op de winnaar van de bronzen Olympische medaille van 2012 stuit, wordt aangevoerd door Anna Loerper. In de ploeg bevinden zich  vier debutanten, Isabell Roch, Ina Grossmann, Alina Grijseels en Maren Weigel.

"We zullen in Stuttgart en San Sebastian een nieuw nationaal team gaan zien, dat, hoewel nog niet goed gespeeld, ambitie en toewijding zal laten zien, welke kant we samen op willen", vertelt Groener. die aangeeft dat hij de trainingsstage en de interlands met 16 speelsters gaat spelen maar dat het selectie beduidend breder is en dan verwijst hij niet alleen naar de reserves. In zijn plannen bevinden zich ook de geblesseerden Kim Naidzinavicius, Alexandra Mazzucco en Anne Hubinger

Doel:

  1. Dinah Eckerle (Thüringer HC)
  2. Isabell Roch (TuS Metzingen)

Linkerhoek:

  1. Ina Großmann (TuS Metzingen)
  2. Franziska Müller (HSG Blomberg-Lippe)

Linker Opbouw:

  1. Xenia Smits (Metz HB/FRA)
  2. Shenia Minevskaja (TuS Metzingen)
  3. Emily Bölk (Buxtehuder SV)

Middenopbouw :

  1. Anna Loerper (SG BBM Bietigheim)
  2. Angie Geschke (VfL Oldenburg),
  3. Alina Grijseels (Borussia Dortmund)

Rechter Opbouw:

  1. Alicia Stolle (HSG Blomberg-Lippe)
  2. Maren Weigel (TuS Metzingen)

Rechterhoek:

  1. Marlene Zapf (TuS Metzingen)
  2. Maike Schirmer (Buxtehuder SV)

Cirkel:

  1. Luisa Schulze (SG BBM Bietigheim)
  2.  Julia Behnke (TuS Metzingen)

Reserves

Madita Kohorst (VfL Oldenburg), Saskia Lang (Thüringer HC), Stella Kramer (Borussia Dortmund), Caroline Müller (Borussia Dortmund), Lone Fischer (Buxtehuder SV), Antje Lauenroth (SG BBM Bietigheim), Meike Schmelzer (Thüringer HC) 

Deel dit bericht