HandbalshopMizuno 2017BENE-League FINAL4
Duitsland klaar voor WK.

Duitsland klaar voor WK.

09 januari 2017, 23:20 uur

De Duitse handballers besloten hun voorbereiding op het WK met een degelijke oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. In Kassel, voor 4300 toeschouwers, won de ploeg van scheidend trainer Dagur Sigurdsson met 33-16.

In de beginfase keken de Duitsers tweemaal tegen een achterstand van drie doelpunten aan maar herstelden dit euvel nog voor de pauze: 17-11. Pas acht minuten na rust konden de gasten hun eerste treffer begroeten, een teken dat er defensief aan Duitse kant behoorlijk gewerkt werd.

Routinier Holger Glandorf (33) van Flensburg, in 2007 met Duitsland in eigen land wereldkampioen, lijkt alsnog aan de selectie van 16 spelers te worden toegevoegd. Op de rechteropbouw heeft Sigurdsson, na het uitvallen van Steffen Weinhold, alleen de beschikking over Kai Häfner. Onder het bewind van Sigurdsson speelde de linkshander geen enkele interland. Maar de IJslandse coach ziet zich genoodzaakt om, vanwege blessures, toch een beroep te moeten doen op Glandorf.

Onzeker is nog of hoekaanvaller en aanvoerder Uwe Gensheimer (PSG) zijn opwachting in Frankrijk maakt. Afgelopen zondag overleed plotseling zijn vader en de international keerde spoorslags vanuit het trainingskamp terug naar Mannheim.

Uitslagen laatste oefenwedstrijden WK-ploegen:

Duitsland - Oostenrijk 33-16

Bosnië Herzegovina- Saudi Arabië 35-36

Kroatië - Montenegro 24-22

Zweden - Chili 38-21

Het WK wordt woensdag geopend met het duel tussen Frankrijk en Brazilië. 

Laatste update: 13 januari 2017, 15:13 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Duitsland klaar voor WK.