BENE-League FINAL4HandbalshopMizuno 2017
Duncan Postel naar Duitsland:

Duncan Postel naar Duitsland: "Deze kans grijp ik met beide handen"

11 januari 2017, 11:01 uur

Cirkelspeler Duncan Postel (20) van Kras Volendam verlaat met onmiddellijke ingang de club waar hij de afgelopen twee en een half jaar gespeeld heeft.

De uit het Brabantse Aalburg afkomstige maar tegenwoordig in Rijswijk wonende handballer kreeg vlak voor het WK Kwalificatietoernooi te horen via René Cloo dat er een vacature was voor een cirkelspeler bij het Duitse Wilhelmshavener HV omdat hun beide twee cirkelspelers geblesseerd zijn. “Ik heb daar direct positief op gereageerd" , vertelt Postel, “waarna we twee proeftrainingen op de dinsdag na het WK hebben gepland”.

Toch ook nog maar even gevraagd of hij de klap van de uitschakeling voor het WK al heeft verwerkt? “Nog niet echt, het blijft een zuur punt," vertelt hij “waar ik op dit moment niks meer aan kan doen. Een WK is toch een toernooi waar je je als speler in de kijker kunt spelen bij buitenlandse ploegen en dat valt nu weg. Voor mij is het dan toch een verzachtende omstandigheid dat ik nu wel de kans krijg bij Wilhelmshavener HV. Maar dan neemt niet weg dat het vervelend is dat wij het niet gehaald hebben mede ook omdat ik degene ben die de beslissende bal heb gemist nadat we nog sterk waren teruggekomen. Ook al zegt iedereen dat ik de wedstrijd niet heb verloren maar dat we dat als team hebben gedaan blijft het een vervelend gevoel”.

“Gelukkig kon de proeftraining wel doorgaan”, vertelt Postel. "Nadat we maandag onze vlucht terug naar huis gemist hadden konden we nog wel ’s avonds terug naar Nederland vliegen waarna we meteen naar Duitsland zijn gereden waar ik gistermorgen heb mee getraind met de selectie”.

“Na de eerste training was ik tevreden over hoe de coach was en hij liet ook meteen weten dat hij mij erbij wilde hebben. Daarna heb ik ook nog bij de avondtraining mee gedaan. Gisterenavond zijn we teruggereden en vandaag en morgen ga ik mijn spullen pakken en afscheid nemen bij Volendam. Dan vertrek ik naar Duitsland want maandag word ik weer op de eerste training verwacht”.

“Aan Volendam heeft het niet gelegen dat ik nu vertrek”, vertelt de cirkelloper. “Het is een fantastische club waar ik het altijd enorm naar mijn zin heb gehad. De club is altijd goed geweest voor mij en heeft mij alle mogelijkheden geboden om mij verder te ontwikkelen. Echter dit seizoen bood het niet wat ik nodig had voor mijn ontwikkeling. Het is anders gelopen dan verwacht en gehoopt waarna ik actief op zoek ben gegaan naar een club in het buitenland, waar op termijn toch mijn ambitie lag. Al snel bleek er deze mogelijkheid te liggen en die heb ik met beide handen aangegrepen”.

Ducan Postel, die in 2014 de overstap maakte van Hercules Den Haag naar Volendam tekende een overeenkomst bij Wilhemshavener voor zes maanden met een optie voor een tweede seizoen. Bij Wilhemshavener wordt hij ploeggenoot van Kay Smits.

Laatste update: 11 januari 2017, 18:20 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Duncan Postel naar Duitsland: