Nieuws

Dylan Vossen aast met Hasselt op laatste prijs van het seizoen

Hasselt laat winst in Visé glippen

Door Frits Feuler –In Belgïe stond dit weekeinde bij de mannen de eerste ronde van de nacompetitie op de rol. Callant Tongeren verspeelde dure punten in het thuisduel tegen bekerfinalist Achilles Bocholt. De ploeg van trainer Maurice Canton verloor nipt: 29-30, na een 18-16 voorsprong halverwege.

In het andere duel namen Visé en Hubo Initia Hasselt het op de eerste speeldag tegen elkaar op. In de Beneleague viel Visé buiten de top-vier en moest Initia uiteindelijk tevreden zijn met plek vier. Ook de klap van de bekereliminatie door Bocholt was door de ploeg uit de Limburgse hoofdstad nog niet helemaal verwerkt: binnen zeven minuten keken de bezoekers tegen een 4-1 achterstand aan. “Ik weet niet waarom wij zo mat begonnen,” vroeg Dylan Vossen zich na afloop hardop af. “De eerste helft was zonder tempo. Dat is het  spelletje dat we graag willen spelen.” Omdat ook de thuisploeg niet echt rendeerde, bleven de eerste dertig minuten redelijk saai: 12-11. Acht van de elf Hasseltse treffers kwamen van een Nederlandse hand: Dylan Vossen en  Bart Köhlen (ieder drie), Roel Adams tweemaal.

Na de pauze eindelijk een frisser spelend Hasselt dat gladjes naar 14-16 kon uitlopen. Bij de Waalse gelijkmaker overstrekte Hasselt-keeper Brecht VanBrabant zijn knie en moest eraf. Visé schakelde een tandje bij, zag mogelijkheden via Flasj maar Hasselt bleef als een lastige horzel volgen: via 21-21 naar 23-23. Het duel werd – gelukkig - wat feller maar haalde bij lange na geen Beneleague-niveau. “We kunnen beter,” oordeelde Hasselt-trainer Vladimir Tomanovic. Bart Köhlen en Dylan Vossen zorgden zeven minuten voor tijd voor wat meer gemoedsrust: 23-25. Visé-coach Pedrag Dosen opteerde voor de ‘echte’ zevende veldspeler en werd op zijn tactische wenken bediend: 24-25. De 25-25 lag vervolgens rap in het Hasseltse mandje alvorens Vossen één minuut voor tijd de winnende – zijn zesde in totaal - leek te maken. “Net daarvoor liet ik een kans onbenut, dat was niet echt handig,” stak hij de hand in eigen boezem. Luttele tellen voor tijd mocht Visé vanaf de linkerflank de gelijkmaker begroeten: 26-26. Het alles-of-niets schot van Tom Robyns vond geen genade in de ogen van de Griekse doelman van Visé.

“Ja, balen,” zuchtte Vossen nog maar eens en keek een beetje wezenloos voor zich uit. De strijd om de laatste prijs van het seizoen wordt een hele taaie, weet nu ook de ex-speler van LIONS en bezig aan zijn eerste seizoen in ‘buitenlandse dienst’. “Aan dit Visé mag je geen punt verspelen als je in de race wilt blijven. Heeft Tongeren verloren, zeg je? Dat maakt het alleen maar zuurder dat we hier niet gewonnen hebben!”

Volgende week zaterdag ontvangt Hasselt thuis rivaal Bocholt. Tongeren reist naar Visé.

Stand: 1. Bocholt 1-5; 2. Tongeren 1-4; 3. Hasselt 1-3; 4. Visé 1-2. 

Deel dit bericht