Nieuws

EC-Finale: Blessure Maura Visser, rode en blauwe kaart Angela Malestein

 Verlies in EHF-Cup finale, Bietigheim kan trots zijn

Door Frits Feuler -  Uiteindelijk kregen de handbalsters van SG BBM Bietigheim niet waar ze toch wel recht op hadden, namelijk een zege in het tweede duel om de EHF Cup, uit bij Rostov Don. Een geweldige inzet over de volle zestig minuten tegen het ongenaakbare Russische topteam bleek niet voldoende om, na een 12-12 ruststand, de 25-21 nederlaag te voorkomen. Omdat Rostov het eerste duel met 28-25 naar zich had toe getrokken, kwam de Cup voor een jaar in Russische handen.

Bietigheim, met Wester, Visser en Malestein in de basis en verder in de wedstrijd een goed invalbeurt van Smeets voor Woller, nam voor het eerst in de clubgeschiedenis deel aan een Europees toernooi. Reikte meteen, na een lange Europese reis, tot de finale. Topfavoriet Rostov was daarin nog een maatje te groot, weten ze nu ook.

Voor 3500 uitzinnige Russische fans in de uitverkochte ‘Palace of Sports’ bleek Julia Managerova (6) nauwelijks af te stoppen. Voor de Duitse ploeg kwamen Nina en Susann Müller elk tot vijf treffers.

Bietigheim kwam vlot op 0-2, Rostov nam bij 4-3 over. Tot aan de rust waren de bezoeksters haast de evenknie van het gelouterde Russische vreemdelingenlegioen.

Na de pauze kon de ploeg van trainer Martin Albertsen vier keer een voorsprong van twee treffers koesteren. Maar de routine en slimmigheidjes aan thuisclubzijde gaven in het slotkwartier de doorslag in het vierde duel dat beide ploegen in de afgelopen vier maanden tegen elkaar speelden: 25-21.

Erd, Byasen, Krasnodar en Nykobing werden in de groepsfase en tussenronde uitgeschakeld. Volgend seizoen kan de ploeg van Wester en co. een ticket voor de nog lucratievere Champions League tegemoet zien. 

Maura Visser raakte in de tweede helft bij een aanvallende actie geblesseerd en moest eraf. Over de aard van haar blessure is op dit moment nog niet veel bekend.

Angela Malestein kreeg van het vrouwelijke scheidsrechterskoppel uit Bosnië-Herzegovina een rode en blauwe kaart voor getoverd toen ze bij een afrondende actie de Rostov-doelvrouwe – zonder opzet – vol in het gezicht raakte en even nodig had om bij te komen. De arbiters zagen dit wel als opzettelijk en toverden twee kleuren kaarten tevoorschijn: rood en blauw. Tot groot ongenoegen van de Deense coach die met veel verbaal geweld én een gele kaart de officials aan de tafel nog op andere gedachten probeerde te brengen. Zoals meestal: tevergeefs!  

Deel dit bericht