Eerste competitiezege voor Luc Steins met Tremblay en France

Ze hebben er even op moeten wachten maar de nieuwe club van Luc Steins Tremblay en France heeft woensdagavond de eerste competitie overwinning behaald en pakte daarmee ook tevens de eerste twee punten.

De eerste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren door de promovendus naar de Starligue. Op de eerste wedstrijddag tegen Nimes werd met negen doelpunten verschil verloren, maar de vier wedstrijden daarna werden met een minimaal verschil van tussen de één en drie doelpunten verloren. Woensdag kwam dan de ommekeer en boekte men de eerste zege tegen USM Saran HB na een 16-14 ruststand werd er met 35-25 gewonnen. Met deze eerste zege springt Tremblay over Cesson-Rennes en Massy heen en gaat van de dertiende naar de elfde plaats.

Na een gelijkopgaand begin was het Saran dat als eerste de leiding nam: 7-9. Al snel nam Tremblay het heft in handen en kwam op een twee punten voorspong bij 12-10 door een enige doelpunt in de wedstrijd van Luc Steins. Nog een keer kwam Saran op gelijke hoogte 12-12, maar voor rust had Tremblay de marge al weer op twee staan. 16-14. In de tweede helft ging het een stuk beter en halverwege was het verschil opgelopen naar negen doelpunten, 27-18 en was het zaak de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Uiteindelijk werd het 35-25.