Eerste zege voor Oranje U20 bij WK tegen China

De Oranje handbalsters waren woensdagmorgen bij het WK U20 in het Russische Moskou veel te sterk voor haar Chinese opponent in de derde groepswedstrijd, Na een 20-10 ruststand pakt Oranje met een 38-22 overwinning de eerste punten bij het WK. Door deze overwinning staat Oranje nu op de vierde plaats in groep D

Het duurde even voordat Nederland in de wedstrijd zat, maar omdat ook China al meteen de kansen miste kwam Nederland in de zevende minuut bij 2-2 langszij door een doelpunt van de topscorer van de wedstrijd, de watervlugge Ilja Belgareh, en liep meteen door naar 4-2 via treffers van Nusser en Vissr. Visser was in de vierde minuut de geblesseerd uitgevallen Tamara Haggerty komen vervangen. Zij kwam ook de hele wedstrijd niet meer terug.

Nederland scoorde er in het vervolg van de wedstrijd lustig op los en kwam halverwege de eerste helft op een 9-3 voorsprong die men kon uitbreiden  naar 16-5 (20’), tegen de toch wel wat logge Chinese speelsters die niet opgewassen waren tegen de veel meer bewegelijke en snellere Nederlandse speelsters. In de laatste tien minuten kreeg China wel iets meer grip op het Nederlandse spel. Het was echter niet verontrustend want inlopen konden China niet zodat er gerust kon gaan worden bij een 20-10 stand.

In de tweede helft trok Nederland het spel van de eerste helft door en had in principe geen kind aan China. Via 29-14 halverwege de tweede helft kwam Nederland uiteindelijk uit op een 38-22 overwinning omdat men in de slotfase wat onzorgvuldig werd en kansen liet liggen.

Neemt niet weg dat deze overwinning verdient is en een goede opsteker is voor de Oranje ploeg oom aan de laatste twee groepswedstrijden tegen Chili en Japan te beginnen en goede basis is  om een plaats in de achtste finale kan realiseren.

Scores voor Nederland: Ilya Belgareh 12, Anouk Nieuwenweg 6, Larissa Nusser 5, Tessa van Zijl 5, Dionne Visser 4, Anouk Zwinkels 2, Sabrine Vollebregt 2, Jill Meijer 2,

Donderdagavond om 19:00 uur speelt Nederland de vierde wedstrijd tegen Chili