Nieuws

EHF onthult plannen voor toekomst, topwedstrijden vanaf 2020

Na de beslissing om het EHF EURO-eindtoernooi van mannen in 2020 van 16 tot 24 teams uit te breiden, zijn voorstellen voor de hervorming van de topclubcompetities van mannen en vrouwen afgelopen week gepresenteerd.

Die plannen vormen de basis van het doorlopende aanbestedingsproces van EHF voor de audiovisuele en marketingrechten tot 2030. Het lange termijn aanbod van de EHF is een aantrekkelijk voorstel op de internationale sport- en mediamarkten, met 25 mediabedrijven en agentschappen die nu hun biedingen overwegen en met de EHF-marketing groep in overleg treden.

Met betrekking tot die voorstellen zegt EHF-president Michael Wiederer: "Met deze veranderingen kan de EHF een uitgebreid aanbod het hele jaar door aanbieden van sportieve hoogtepunten in het tophandbal. Fans in alle Europese landen en ver daarbuiten kunnen dan genieten van onze betoverend sport! Dit is de eerste keer dat de EHF zijn rechten heeft gebundeld en een aanbestedingsproces heeft ingevoerd. De sterke interesse uit de markt is een duidelijke indicatie hoe aantrekkelijk het 'Europees handbal' product is.

Nieuw leaguesysteem voor Europa’s elite

Met de definitieve formatie van de EHF-top tien clubs die samen met hun partners nog moet worden afgerond, omvatten de EHF plannen een uitgebreide hervorming op alle niveaus van het Europese tophandbal.

Het is de bedoeling dat de mannen EHF Champions League naar een liga-systeem gaat, waarin iedereen tegen iedereen speelt. Aanvankelijk zijn er gedurende het hele jaar 12 teams bij betrokken, met de mogelijkheid om later te groeien tot 16 teams.

De focus ligt dan op de 'sterkste van deze sterke competitie'. De competitie staat open voor de nationale kampioenen van Europa's top nationale competities, plus vier extra teams die nog nader benoemd worden. In het nieuwe speelsysteem kwalificeren de beste acht ploegen zich voor de kwartfinales, de vier winnaars gaan naar de EHF Final4. 

Deel dit bericht