Nieuws

Einde sprookje handbalsters Quintus

Zagreb - Na de eerste wedstrijd zaterdag leken de handbalsters van Virto/Quintus nog kans te hebben op het bereiken van de finale om de Challenge Cup. De 23-24 nederlaag tegen Lokomotiva Zagreb was minimaal en bood perspectief. Gisteren was de ploeg van coach Curescu echter met 16-27 kansloos.

Einde sprookje dus voor de Westlandse club, die uit financiële overwegingen beide duels in Kroatië speelde. Dat werkte niet in het voordeel van Quintus, want met een thuiswedstrijd waren de kansen groter geweest die gedroomde finale te bereiken. In de eerste wedstrijd had de Heulse formatie nog lang zicht op de overwinning, maar verzuimde de trekker over te halen. 

In de tweede partij zag het er bij de 8-12 ruststand al zorgelijk uit. Aanvallend was het spel  rommelig. Verdedigend stond het goed met een uitblinkende keepster Jesse van de Polder. Quintus miste aanjaagster Tessa van Zijl vanwege een enkelblessure. Wél kon coach Curescu  beschikken over de altijd makkelijk scorende Daisy Hage. Zij speelde een uitstekende wedstrijd.

Halverwege was het al 14-20 en drong het besef door dat het over was voor deze editie van de Europa Cup. Keeperstrainer Kevin Devilee: ,,Lokomotiva was effectiever dan wij. Fysiek ook sterker. Wij kwamen tekort omdat we niet in onze bekende flow raakten. Veel vrije kansen gemist. Maar de meiden hebben geknokt. We hebben genoten van een serie mooie, internationale wedstrijden.”

Doelpunten: Daisy Hage (7/4), Cynthia Grift (1/4), Britt van Steekelenburg (4/2), Dorien van Wissen (1/2), Iva van der Linden (0/1), Lois Strik (4/3), Anouk Zwinkels (4/0), Susan de Bakker (1/0), Sharon Nooitmeer (1/0). 

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht