Nieuws

EK U20: Rutger ten Velde teleurgesteld over de te hoge uitslag

De Nederlandse Man of The Match Linker hoek Rutger ten Velde (Volendam): Enigszins teleurgesteld over de te hoge uitslag doet Rutger zijn verhaal.

“We hebben veel arbeid verricht in de offensieve verdediging en je zag dat de Denen daar ook moeite mee hadden. Het gevolg was dat we aanvallend niet echt in ons ritme kwamen en met teveel individuele acties de afronding zochten. Dit leverde weinig rendement en teveel technische fouten op”, aldus Ten Velde. “In de tweede helft speelden we vanuit de 6:0 verdediging een aan keren de tweede fase maar ook hier haalden we niet ons noodzakelijke scoringspercentage. Uiteindelijk profiteerden de Denen van deze situatie en wonnen terecht weliswaar in mijn ogen veel te ruim”.

De Deense Man of The Match cirkelspelers Frederik Ladefoged Blazejewics (Skanderborg Handbold:  “Het was een nerveuse en moeilijke wedstrijd tegen Nederland. Ze hebben een goede en gevarieerde verdediging waarbij wij weinig ervaring hebben tegen het spelen van zeer offensieve dekkingsvarianten. Het spelen voor het thuispubliek maakte het ook spannend waardoor we pas laat in de wedstrijd echt afstand konden nemen. Gelukkig werden we in de tweede helft succesvol met de 7 tegen 6 variant waardoor het verschil konden maken en de wedstrijd in ons voordeel konden beslissen.We hopen, zoals in deze wedstrijd, dat we in het toernooi kunnen groeien”.

  

Deel dit bericht