Emsdetten ongeslagen mee aan de leiding

Jasper Adams matchwinnaar voor Emsdetten

Door Frits Feuler – Bijna 1500 fans bevolkten zondagmiddag de tribunes voor de derby tussen Emsdetten, de ploeg van Jasper Adams en ASV Hamm-Westfalen. Na een spannend en wisselend scoreverloop was het de thuisploeg die nipt de zege naar zich toe trok: 31-30. Meteen genoeg om na vijf duels ongeslagen mee aan kop te gaan in de Tweede Bundesliga. De ploeg van trainer Daniel Kubes telt een verliespunt, Bergischer en Nordhorn-Lingen hebben na vijf ronden het maximale rendement behaald.

Hamm had na twintig minuten zware papieren: 11-7 maar vocht knap terug tot 11-11. Toch was het eindsprintje van Emsdetten vlak voor de pauze net teveel: 14-11. Een kwartier voor tijd stond het duel bij 20-23 volledig op zijn kop. Dan beslisten details over winst en verlies. Het was Jasper Adams die zijn ploeg veertig tellen voor tijd de winnende treffer schonk met een prima actie. Voor Hamm de eerste nederlaag in vijf wedstrijden.

Nordhorn-Lingen

Voor bijna 2000 toeschouwers in het Euregium maakte Eintracht Hildesheim het Nordhorn Lingen in eigen huis knap lastig: 28-25. De ploeg van Nicky Verjans en Patrick Miedema moest vol aan de bak om de ongeslagen status na vier duels te verdedigen. Bij rust (11-14) was en lichte paniek bij thuisploeg Nordhorn. Doelman Björn Buhrmester moest al zijn kunnen tonen om het scorebord een ander aanzien te geven. Na 21-21 was 23-24, op acht minuten van het einde, de laatste voorsprong voor de gasten. Drie Nordhorn-treffers op rij waren er teveel aan: 26-24. Een alles-of-niets offensief baatte niet, Nordhorn bepaalde de eindstand op 28-25. Patrick Miedema scoorde zeven keer en staat inmiddels op plek 12 op de topscorerslijst. Nicky Verjans trof twee keer doel, Alec Smit en Toon Leenders hielden hun kruit droog.

Wilhelmshavener

Wilhelmshavener redde het thuis voor ruim 1100 toeschouwers niet tegen Dessau: 24-32, na een 15-9 voorsprong bij rust. Beide ploegen nemen na vier ronden al posities in de staartgroep in, dus was winst noodzakelijk. Uiteindelijk gingen de gasten met de twee punten aan de haal. Kay Smits scoorde tweemaal en bevindt zich met 28 treffers op de zevende plek op de topscorerslijst in de Tweede Bundesliga.

Eintracht Hagen

Eintracht Hagen, de club van Bartosz Konitz, kreeg thuis koploper Bergischer op bezoek en moest een te groot uitgevallen nederlaag slikken: 20-29. Een snelle 1-5 en 4-11 (21’) betekende dat Hagen steeds aan een forse inhaalrace moest werken. Bij rust (10-14) waren de bordjes meer in evenwicht. Nog beter: direct na de pauze stond het 12-14 en was Hagen de bovenliggende partij. Maar het ervaren Bergischer liet de thuisploeg in het verdere verloop van de tweede helft volstrekt kansloos: 20-29. Konitz scoorde vier keer.