Enerverend avondje Bekerhandbal

Het was dinsdagavond een enerverend avondje bekerhandbal in Zwartemeer en Sittard. Veel strijd en spanning  was er te zien op beide velden en het duurde lang voordat er een definitieve beslissing viel

JMS Hurry Up leek in de eerste helft op weg een overwinning als de ploeg van Martin Vlijm halverwege de eerste helft op een 12-8 voorsprong komt. Hat was achteraf gezien het markeringspunt in de wedstrijd, want voor rust had FIQAS Aalsmeer de stand bij 14-14 al weer gelijk getrokken , waarna er met een 18-18 stand gerust werd.

In de tweede helft is het Aalsmeer dat meteen het heft in handen neemt en een twee punten voorspong pakt: 19-21. halverwege de tweede helft komt Hurry Up weer langszij bij 24-24 maar Aalsmeer houdt het initiatief en neemt telkens de vorospong waarna Hurry Up weer gelijk maakt. Het werd zo een bloedstollend spannend laatste kwartier waarin de beide ploegen elkaar niks toegaven en een foutje fataal zou kunnen zijn. Tot 26-26 konden beide ploegen nog aan het langste eind trekken maar het was Aalsmeer dat met nog acht minuten te spelen toesloeg en uitliep naar een 26-29 voorsprong. Het was de beslissing in de wedstrijd.. Dat gaatje kreeg Hurry Up niet meer dicht en met een 28-31 overwinning plaatste Aalsmeer zich voor de zestiende keer voor de bekerfinale. Voor Hurry Up blijf daarmee het aantal bekerfinales op één staan.

Luister naar Martin Vlijm bij RTV Drenthe

LIONS - Houten

Net als afgelopen seizoen speelt de ploeg uit Noord Holland de finale tegen OCI-LIONS, maar zo vanzelfsprekend als de einduitslag doet vermoeden was het niet tegen Alphadeuren Houten.  Na een 16-13 ruststand won LIONS met 33-23. Tot dertien minuten voor het einde bij een stand van 22-20 was er nog van alles mogelijk en was LIONS helemaal niet zo zeker van een plaats in de finale. Houten speelde vrank en vrij met een instelling waarbijmen niets hoefde maar alles mag. De Utrechters boden LIONS dan ook bijzonder lang en goed fanatiek tegenstand.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat LIONS niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd begon en al meteen achter de feiten aan moest lopen als oud Sittardia speler Stijn Hoefnagels de 1-3 scoort. Bij 5-5 kwam de titelverdediger wel weer langszij en leek weg te lopen als het even later 7-5 wordt, maar Houten, dat fel aangemoedigd werd door de meegereisde supporters, bleef aanhaken en zich fel verweren. Men kon tot vlak voor rust het verschil op een/twee punten houden terwijl mij bij 10-10 en 11-11 maar weer naast LIONS kon komen. Een twee minuten straf vlak voor rust voor Houten zorgde ervoor dat LIONS met een drie punten voorspong de kleedkamer kon ingaan.

Luister hier verder naar Joris Baart over het bereiken van de finael Luister hier naar de trotse trainer van HVHouten Hans van Dijk

Na rust wordt het verschil meteen vier doelpunten, maar ook de voorspong verspeelde LIONS weer bijna helemaal omdat Houten niet weet van opgeven en met hun ferme instelling weer terug kan komen naar een verschil van een doelpunt 19-18 (39’). LIONS loopt wel weer uit naar 22-18 door een Emty net doelpuntn van Thijs van Leeuwen waarop Hans van Dijk een time out neemt bij 21-19. Willems scoor daarna de 22-20 (48’) .

Dan breekt toch langzaam het lijntje bij Houten dat LIONS nu toch langzaam ziet weglopen naar 25-20 met nog tien minuten te spelen. Als Houten dan in de slotfase nog gaat door wisselen loopt LIONS van 27-22 weg naar een wat geflatteerde 33-23 eindzege. Daarmee plaats LIONS zich voor de vijfde keer op rij voor de bekerfinale.

Een enerverend bekeravondje leverde een bekerfinale op tussen OCI-LIONS en FIQAS Aalsmeer

Tim Krijntjens maakte na een jaar van revalidatie weer zijn comeback in de eerste selectie. Tegen Houten scooorde hij onder luid gejuich tweemaal in de slotfase.