European Open Oranje handballers U19 ook fors onderuit tegen IJsland

De Nederlands handballers U19 stonden voor de moeilijke taak de laatste groepswedstrijd van de European Open te winnen van het tot dan ongeslagen IJsland.  Het werd inderdaad een onmogelijke opdracht om de winst te pakken en zo misschien nog een plaats in de halve finale te kunnen realiseren. De koek lijkt na vier wedstrijden op te zijn want net als tegen Spanje ging Nederland fors onderuit tegen de IJslandse leeftijdsgenoten. Na een 22-12 ruststand werd er net niet met dubbele cijfers verloren: 45-23

Vijftien minuten kon men nog in het spoor blijven van tegenstander (11-7) maar daarna moest men toch constateren dat men een maatje te klein was tegen de fysiek sterke IJslanders. In een mum van tijd hadden zij de marge uitgebreid naar tien treffers (19-9) om vervolgens met een 22-12 voorsprong de rust in te gaan

Hoewel Nederland bij aanvang van de tweede helft er nog iets van wilde gaan maken moest men toch constateren dat de pijp leeg was. Het werd een lijdensweg waarin de IJslanders alleen maar steeds verder weg liepen. Tegen elk Nederlands doelpunt zette IJsland er twee zo werd het uiteindelijke 45-23.

Vrijdag staan de wedstrijden  voor de plaatsten 5 t/m 8 voor Nederland op het programma. Nederland moet het in eerste instantie gaan opnemen tegen Portugal dat als derde is geeidnigd in de andere groep

Scores: Epharim Jerry 5, Evert Kooiman 4, Marvin van Ofefren 3, Pim Starrenburg 2, Rutger ter Velde 3, Rene Jaspers 2, Dani Baijens 1, Alex Smit 1.