European Open: Oranje U19 verslaat Roemenie

De Nederlandse handballers U19 jaar zijn het hoofdtoernooi bij de European Open goed begonnen. Tegen de nummer twee van Groep  B Roemenië behaalde Oranje zijn eerste overwinning. Na een 16-22 ruststand won de ploeg van bondscoach Edwin Kippers met 26-35

Opnieuw begon Oranje zwak aan de wedstrijd en keek het als nel tegen een 5-1 achterstand. aan. Mede dankzij goed keepers werk van doelman Mike Kusters en de uitblinkende Epharim Jerry begon Nederland aan een inhaalrace. Als snel heeft men Roemenië weer achterhaald en vervolgens loopt Oranje richting de rust steeds verder weg, via 9-12 en 12-17 levert dat uiteindelijk een 16-22 ruststand op.

Ook nu kende Nederland weer een slechte start van de tweede helft terwijl Roemenië is met een andere instelling aan de tweede helft is  begonnen en Nederland tot op drie punten wist te naderen: 20-23 Het goede keepers werk van Kusters gaf Oranje weer houvast waardoor men toch ook weer langzaam het initiatief naar zich toe kon trekken al zag men dat nog niet meteen terug in de score: 23-26. Ook een aantal twee minuten straffen kon Nederland niet van het score afhouden: 23-28 maar ook de uitstekend keepende Kusters was een door in het oog voor de Roemenen. Uiteindelijk zegevierde Oranje met 26-35.

Scores Epharim Jerry 14, Rutger ter Velde 7, Evert Kooiman 6, Eligio Pepels 2, Dani Baijens 2, Marvin van Offeren 1, oost Rombouts 1, Pim Starrenburg 1.

Om 19:30 uur speelt Nederland de wedstrijd tegen Spanje dan vandaag het eerste duel met 27-28 van IJsland verloor. Bij een overwinning is Oranje al zo bijna zeker van een plek in de halve finale.