Nieuws

Evert Kooijman: “We hebben nooit kunnen aanklampen bij Hongarije”

Cirkel speler Evert Kooijman (OCI-LIONS) werd gekozen tot Man of the Match laat zijn licht schijnen over de wedstrijd. “We starten slecht vandaag, in tegenstelling tot de eerdere drie wedstrijden. Daarna liepen we de gehele tijd achter de feiten aan. We waren continue in de achtervolging maar konden nooit echt aanklampen. Blijkbaar hebben we na de teleurstelling van zondag onvoldoende de knop kunnen omzetten en hebben met name in de verdediging niet ons normale niveau gehaald. We werden door hun dynamische aanvalsspel vaak overlopen en konden hun te weinig afstoppen. Ondanks dat scoren we toch weer meer dan dertig doelpunten dus voor de wedstrijd tegen de Zweden zullen we ons nadrukkelijk aan de samenwerking in onze verdediging moeten sleutelen”.

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen de Zweden? “Het uitgangspunt is precies hetzelfde als onze wedstrijden tegen Noorwegen en Macedonië. Het betekent dat we ons goed gaan voorbereiden, de nadruk leggen op de verdediging en vol gaan voor de winst”.

De Hongaarse Linker opbouwspeler Matyas Gyori (Balatonfuredi KC) werd gekozen tot Man of the Match nadat hij 12 keer had gescoord. “Wij zijn ontzettend blij met deze ruime overwinning en persoonlijk ben ik verheugd met mijn aandeel hierin. Ik heb goed voor de ploeg gespeeld en veel doelpunten gescoord. Nederland kon in de eerste helft nog bijblijven maar in de tweede helft waren wij fitter en konden toen profiteren van onze betere conditie”.

Morgen speelt Nederland tegen Zweden, de winnaar speelt om plaats 9 t/m 12. Wat verwacht ja van die wedstrijd? Zweden is voor mij de favoriet. Ze hebben een uitgebalanceerd spel met een goede verdediging zeker hun middenblok is sterk. Ze ogen fysiek fitter dan Nederland”. 

Deel dit bericht