EYOF: handbalsters U17 verliezen nipt tegen Roemenië.

Na de forse nederlaag van maandag tegen Hongarije hebben de Nederlandse handbalsters tijdens de EYOF in het Hongaarse Györ zich herstelt in de tweede wedstrijd in Groep A. Alleen kwam men op het einde net wat te kort om er één of twee punten uit te spelen. Na een 19-18 ruststand verloor de ploeg van trainer coach Edwin Janssen met 33-32 van Roemenië daar waar een gelijkspel misschien wel het meest rechtvaardige was geweest in deze wedstrijd

Na een goede nacht slapen, heeft Oranje U17 duidelijk een hoop geleerd van de wedstrijd tegen Hongarije. Vol strijd en snelheid beginnen ze de wedstrijd en lopen snel 2 puntjes uit. Met name Brit van der Baan (4) Zoe Sprengers (6) en Nyala Krullaars (6) scoren in de eerste helft aan de lopende band. Alhoewel de verdediging deze wedstrijd veel beter en agressiever in elkaar zit hebben de dames ook in deze wedstrijd moeite met de sterke opbouwers die door het midden van de verdediging walsen. Met een stand van 19-8 achter gaan ze de rust in.

De Oranje dames kwamen helaas niet met die felheid uit de kleedkamer zoals ze er in gingen. Binnen twee minuten keek het talentvolle team tegen een achterstand van 3 punten aan. De dames bleven hun eigen snelle spel spelen wat er voor zorgden dat de Roemeense dames zichtbaar moe werden. Met nog een kwartier te spelen was de achterstand mede door een paar prachtige reddingen van Lisa weggewerkt. Tot de 27e minuut ging het vervolgens gelijk op met 31-31 stand op het scorebord.

In de laatste twee minuten ging het helaas voor de oranje dames toch nog mis en werd er verloren met één punt verschil. Gezien het spelverloop hadden onze oranje dames zeker een punt verdiend.

Morgen de laatste poulewedstrijd tegen Noorwegen. Indien deze met meer dan 2 punten wordt gewonnen, gaan de dames alsnog door naar de kwart finales.

In de tweede wedstrijd versloeg Hongarije Noorwegen met 26-15

Scores voor Nederland:  Zoe Sprengers 11, Nyala Krullaars 7, Sarah Dekker 4, Britt van der Baan 4, Eva van Diepen 3, Marloes Hoitzing 1, Isa Ternede 1, Marit Winkels 1,