EYOF: Oranje U17 gaat spelen voor plaats 7/8 (Update)

Edwin Janssen (coach U17) heeft het lek nog niet boven.

Tegen een verrassend mager Frans team is het Nederland ook in de 4e wedstrijd niet gelukt om een eerste winstpunt te pakken in Hongarije. Zonder de belangrijke speelsters Zoe Sprengers, Isa Ternede en Nyala Krullaars (geblesseerd) begonnen de dames U17 sterk aan de wedstrijd. Na 5 minuten stonden ze 3-1 voor doordat Frankrijk geen antwoord had op de sterk offensieve dekking van de Nederlandse meiden.

Nadat teruggeschakeld werd naar een 6:0 dekking begon Nederland echter de grip op de wedstrijd te verliezen en kwamen ze  van een 6-4 voorstand uit op een 11-13 achterstand wat de uststand was.

In de tweede helft sloeg Frankrijk al snel een gat van 5 doelpunten (20-15). Lisanne Kruiswijk, de sterkste speelster aan Nederlandse zijde, neemt op dit moment haar team op sleeptouw en scoort een fantastische breakout. Mede door een dubbele tijdstraf bij de Fransen komt het Nederlandse team sterk terug. Een prachtig liggende pass van Eva van Diepen naar Sarah Dekker, die vanuit de hoek scoort,  brengt Nederland zelfs naar 1 punt achterstand (20-21). Keepster Danique houdt haar team de gehele wedstrijd op de been met sterk keeperswerk en briljante reddingen. Even lijkt het of Frankrijk gebroken is, maar juist op dat moment is Oranje niet in staat om door te drukken en loopt Frankrijk weer uit. de U17 meiden zijn nu moe gestreden kunnen het tij niet wederom keren. De eindstand is dan ook 23:28.

Scores Oranje Lisanne Kruiswijk 7, Sarah Dekker 5, Eva van Diepen 5, Sharon Grummel 1, Jessica Hilbrands 1, Marloes Hoitzing 1, Danique de Jong 1, Floor Tutert 1, Marit Winkels 1.

Nederland speelt nu zaterdagmorgen om 9.00 uur tegen Montenegro, dat met 35-34 heeft verloren van Noorwegen, voor de plaatsten 7/8