Nieuws

EYOF - Oranje U17 uitgeschakeld voor halve finale

De Nederlandse handbalsters U17 zijn bij het EYOF handbaltoernooi kansloos geworden voor een plaats in de halve finale. Nederland had nog een kans op de halve finale als Roemenië van Hongarije zou verliezen en Nederland later op de middag met minimaal twee doelpunten verschil zou gaan winnen van Noorwegen.

Maar de wedstrijd tegen Noorwegen doet er in feite niet meer toe voor Nederland want Roemenië won onverwachts knap van Hongarije dat in de eerste twee wedstrijden ongenaakbaar was en met 43-26 van Nederland en 26-15 van Noorwegen had gewonnen.

Woensdag middag leek er in eerste instantie niks aan de hand maar na de 1-4 voorsprong van Hongarije kantelde de wedstrijd volledig de kant van Roemenië op dat op weg leek om Hongarije naar een ruime nederlaag te spelen als het 17-9 wordt 43’minuten.

Op dat moment raakte Roemenië de draad kwijt en kwam Hongarije weer terug in de wedstrijd: 18-16 (50'). Als Hongarije bij 19-16 mist raakt men het momentum weer kwijt en zag men Roemenië uiteindelijk via 22-17 met 23-20 de wedstrijd winnend afsluiten. Daarmee is Nederland kansloos geworden voor de halve finale.  

Deel dit bericht