Nieuws

Finale 2: Blijft het LIONS, of gaan we op herhaling over twee weken

Gaat vandaag de beslissing vallen in de finale van de herenhandballers tussen Kras Volendam en OCI-LIONS als om 13:30 uur de tweede wedstrijd uit de best of three door de heren scheidsrechters Ferry van de Beek en Niels Egberts in gang wordt gefloten, of gaan we op nog een keer herhaling.

De eerste wedstrijd vorige week zaterdag eindigde in een 30-23 overwinning voor de regerend landskampioen hetgeen alleen maar betekend dat LIONS op een 1-0 voorspong staat. De rest doet niet meer ter zaken want men begint gewoon weer met 0-0 aan een compleet nieuwe wedstrijd.

Het betekend wel dat vandaag bij een overwinning van LIONS  de competitie is afgelopen en de Limburgers met hun derde titel op zak naar huis kunnen afreizen. Maar komt het zo ver is dan de vraag?

 Op basis van het afgelopen seizoen verwacht iedereen dat LIONS het wel even in twee wedstrijden gaat afmaken maar dat is in een best of three finaleserie vaak een veel te kort door bocht gedachte. Volendam is een niet te onderschatten tegenstander waar men terdege rekening meer moet houden ondanks de pieken en dalen die men dit seizoen heeft gekend. De afgelopen maanden hebben ze meermaals laten zien dat ze hun tegenstander wisten te verrassen. Zolang ze kunnen blijven aanhaken is het een taaie tegenstander en blijft men vertrouwen houden in een goede afloop

In hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal men zich wat dat betreft voor het eigen uitzinnige publiek nog een keer van zijn beste kant willen laten zien om die derde wedstrijd over twee weken in Sittard-Geleen er uit te willen gaan slepen om zo de kans op een nieuwe titel nog twee weken levend te kunnen gaan houden.

LIONS heeft alleen een goede kans als ze zestig minuten lang geconcentreerd en als collectief hun eigen spel vanuit een sterke dekking kunnen blijven spelen en vandaaruit de snelle tweede fase kunnen spelen.

De schaal ligt ongetwijfeld in Volendam achterin de coulissen, maar of hij daar uit komt of nog twee weken moet blijven liggen dat zien we vanmiddag als de wedstrijd tegen 15:00 uur ten einde is.  

U kunt het allemaal zelf volgen vanmiddag. De wedstrijd wordt vanaf 13:30 uur live uitgezonden op TV bij de NOS op NPO1

U heeft geen mogelijkheid om TV te kijken, NPO1 is ook op internet te ontvangen Kijk hier

Deel dit bericht