Nieuws

Flensburg gelooft in Final Four ondanks nederlaag

Door Frits Feuler - De weg van de Duitse ploegen richting Final Four in de Champions League en de EHF Cup is zoals verwacht erg zwaar. Flensburg en Melsungen leden een thuisnederlaag. Toch hebben alle Duitse club nog minimale kansen op de lucratieve eindronde.

Kort na het einde van het verloren duel van Flensburg oogde trainer Ljobomir Vranjes al weer strijdvaardig. “We hebben een ploeg die dit toch nog kan redden,” zei de kleine Zweedse oefenmeester na de 24-26 nederlaag tegen Vardar Skopje in de kwartfinale van de CL. “Natuurlijk is dit resultaat niet mijn gedroomde scenario. De beslissing over wel of niet naar Keulen (3 en 4 juni) valt komende donderdag in Skopje. We willen laten zien dat we duidelijk beter kunnen dan in dit duel.” Grootste struikelblok, na een 9-15 ruststand, vormde Vardar-keeper Arpad Sterbik.

Na de nederlaag in de Duitse bekerfinale tegen Kiel en in de competitie tegen Berlin hetgeen meteen verlies van de koppositie betekende, moet de Noord-Duitse ploeg nu ook in de hoogste Europese klasse een tik incasseren. Beste schutter Johan Jakobsson (6) moest ook nog met een hoofdblessure voortijdig naar de kant. “ik denk dat Johan voor lange tijd niet beschikbaar zal zijn,” aldus Vranjes.

Beter deed THW Kiel het in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona: 28-16 (16-15). Acht minuten voor tijd scoorde Marko Vujin 26-22 maar na de diskwalificatie tegen René Toft Hansen (blauwe kaart) bleef de thuisploeg nog een paar minuten met bibberende knieën zitten. Hansen wacht mogelijk voor het uitduel (zaterdag) een schorsing.

EHF-Cup

Füchse Berlin won in Hongarije met 30-25 (17-11) bij Grundfos Tatabnya. Berlin speelde dominant en trainer Velimir Petkovic kon het zich verloorloven in de tweede helft jonge talenten als Struck en Plaza speelminuten te gunnen. “Tevreden met het resultaat, vijf verschil is perfect,” aldus de Berlin-trainer. “we kunnen ons zelfs een slechte dag permitteren!”

Dat kan van MT Melsungen niet gezegd worden. Bij het Franse St. Raphael verloor de ploeg van Jeffrey Boomhouwer en Arjan Haenen met 30-26 (15-14). Wil de ploeg uit Noord-Hessen op 20 en 21 mei in Göppingen bij de Final Four uitkomen, dan moet in het thuisduel alles op alles worden gezet. “We speelden te gehaast,” aldus trainer Michael Roth. “Teveel fouten, daar kun je niet tevreden mee zijn!” Spelverdeler Nenad Vuckovic liep een gebroken hand op en valt voor lange tijd uit.

De duidelijkste zege boekte SC Magdeburg, met Fabian van Olphen, in Spanje bij Helvetia Anaitasuna: 34-27, na een 15-13 stand halverwege. Drie minuten voor affluiten bedroeg de marge zelfs negen: 33-24.

 

Deel dit bericht