Nieuws

Frank Koole strijdt met DIOS voor plek in de eredivisie

“Denk niet dat wij de nacompetitie winnen”

Door Peter Lotman - Den Hoorn - Frank Koole is de smaakmaker in het handbalteam van DIOS. Een virtuoze balgoochelaar. Met zijn team speelt hij in de nacompetitie voor de eredivisie. Hij is ook realist: ,,Die stap is te hoog gegrepen.”

Het betekent niet dat Koole en zijn ploeggenoten er niet voor zullen knokken. De instelling van de handballers uit Den Hoorn is altijd optimaal. Zeker de thuiswedstrijden staan altijd garant voor spektakel. ,,Maar we moeten reëel zijn. Onze selectie is al wat ouder aan het worden en we hebben weinig verjonging vanuit de jeugdteams. Bovendien hebben we niet op alle posities spelers die op eredivisieniveau kunnen handballen”, is de 28-jarige Koole duidelijk over de kansen in de nacompetitie.

DIOS kan niettemin terugkijken op een goed seizoen. Het behalen van de tweede periodetitel was een hoogtepunt. Plaatsing voor de nacompetitie is een lekker toetje voor de spelers én voor de zo belangrijke trouwe supporterskern. Koole: ,,We hebben voor de jaarwisseling een serie wedstrijden gespeeld waarin het erg goed ging. Met hier en daar wat geluk en af en toe wedstrijden waarin we echt het beste handbal sinds jaren hebben laten zien. Dat leverde mooie partijen op met als uitschieters de thuisoverwinningen tegen Quintus en Olympia.”

In het nieuwe jaar ging het een stuk moeizamer met de Hoornse club. ,,We hadden in die periode grote moeite in ons eigen spel te komen. In januari verloren we telkens nipt waar we daarvoor wél steeds aan het langste eind trokken. Daarna raakten we ook nog eens twee basisspelers, Frank Snelder en Ricardo Zeestraten, kwijt met langdurige blessures. Met een toch al smalle selectie en weinig mogelijkheden om spelers uit het tweede team mee te nemen, hebben we veel wedstrijden met twee wissels gespeeld. Veel te weinig natuurlijk om elke week zestig minuten goed handbal te spelen.”

AMBITIES

De ambities voor DIOS voor de nacompetitie zijn helder. Koole, fameus om zijn effectvolle draaiballen: ,,We willen met een toch wel uitgedunde groep een serie goede wedstrijden neerzetten. Er wordt vol voor de winst gestreden, maar ook de jongens uit het tweede team krijgen speelminuten. We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar als ik eerlijk ben, denk ik niet dat wij de nacompetitie gaan winnen. Nieuwegein is van de vier ploegen het meest compleet qua spelopvatting.”

Koole, in het dagelijks leven leerkracht groep 8 op een basisschool in de Haagse Schilderswijk, blikt ook al vooruit op volgend seizoen. ,,We hopen dan vanaf het begin weer compleet te zijn. Dan gaan we verder bouwen. Wij zijn erg blij dat onze trainer Arjan Koster blijft. Hij ligt goed in de groep en heeft het afgelopen seizoen als coach maar zeker ook als trainer laten zien dat er met ons team nog meer mogelijk is. Alle spelers hebben aangegeven volgend seizoen door te gaan. Ik ook, ondanks een druk leven. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest. Het is goed dat deze groep bij elkaar blijft. De mix van ervaring en jonge gasten biedt nog extra mogelijkheden.”     

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht