Frankrijk treft Zweden in halve finale

De handbalsters van Frankrijk hebben zich dinsdagavond als tweede geplaatst voor de halve finale van het WK Handbal in Duitsland. Les Bleu versloeg in de tweede kwartfinale op dinsdagavond Montenegro dat in de achtste finale verrassend  Servië had verslagen.

De beginfase was nog voor Montenegro: 2-4 (10’)  Daarna sloeg Frankrijk een gaatje van vier treffers door uit te lopen naar 9-5 (18’). Montenegro kwam weer sterk terug maar beleef steken op een doelpunt verschil: 9-8 in de slotfase liep Franrijk weer uit naar 12-9 en bepaalde Montenegro de ruststand op 12-10

Na rust pakte Frankrijk weer meteen een vier punten voorsprong de men halverwege de tweede helft even op vijf wist te brengen. Siraba Dembele zette de stand op 21-16 .

Hoewel Montenegro nog wel wat kon inlopen (21-18)  ) kwam de zege voor Frankrijk niet in gevaar  omdat de nummer twee van de Olympische spelen opnieuw een ruime marge op hetscorebord kon zetten 25-19.

In de laatste anderhalve minuut scoorde Montenegro nog driemaal wat Franrijk geen pijn meer deed. Het leverder uiteindelijk een 25-22 eindstand op. Daarmee plaatst Frankrijk zich voor de halve finale en gaat het daarin opnemen tegen Zweden dat eerder op de avond, na de 31-28 overwinning  tegen Noorwegen in groepsfase, Denemarken elimineerde.

Woensdagavond staan de twee andere kwartfinales op het programma. Om 17:30 uur speelt Nederland tegen Tsjechië en om 20:30 uur de klapper van deze ronde die tussen Rusland en Noorwegen