Nieuws

Fred Langerak met de handbalsters van WHC op weg naar de titel

PETER LOTMAN - Den Haag - De fusie tussen de twee traditierijke Haagse clubs Wings en Hermes tot WHC Den Haag heeft op prestatief gebied al tot de nodige resultaten geleid. Bij de mannen is   coach Bart de Koning een aantal seizoenen met succes bezig. Bij de vrouwen heeft oefenmeester Fred Langerak inmiddels een team gesmeed dat strijdt om de titel in de hoofdklasse.

Langerak, voormalig eerste teamspeler van het roemruchte Hermes, werd vorig jaar in de aanloop naar dit seizoen door het bestuur benaderd om het eerste vrouwenteam onder zijn hoede te nemen. ,,Het leek mij een enorme uitdaging om een nieuw te vormen team klaar te stomen voor de hoofdklasse. De reden voor de vorming van een nieuwe ploeg was dat een aantal bepalende speelsters was gestopt na het behalen van het kampioenschap. Door het wegvallen van die speelsters besloot het bestuur in overleg met de overgebleven speelsters niet te promoveren naar de tweede divisie.”

Inmiddels hangt de vlag er anders bij. Langerak: ,,Na een goede voorbereiding en inpassing van een aantal speelsters zijn we gestart met de competitie en tot nu toe naar alle tevredenheid. We zijn opnieuw kampioenskandidaat en als we scherp blijven kunnen we die titel pakken. We moeten nog een aantal partijen tegen lager geklasseerde teams en de laatste wedstrijd is tegen koploper Oliveo in Pijnacker. Zij hebben twee punten voorsprong op ons, maar hebben een zwaarder programma. Zoals het er nu naar uitziet, zal de laatste wedstrijd de beslissing brengen.”

Onder de ambitieuze Langerak, die als speler ook zelf alles uit de kast haalde, wil WHC nu wél naar de tweede divisie promoveren. Langerak: ,,Het is een team waar techniek, snelheid en handbalintelligentie aanwezig zijn. Elke week schaven we nog aan de ploeg door kleine aanpassingen aan te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons plan gaat lukken.”

AD HAAGSCHE COURANT  

Deel dit bericht