Nieuws

Fulmen/Fidelitas en BDC slaan handen ineen

Na inspannende gesprekken tussen de twee handbalverenigingen van Fulmen/Fidelitas uit Amersfoort en AutoSmeeing/BDC uit Soest hebben de besturen van beide clubs besloten de handen ineen te slaan en te werken aan een combinatie die in eerste instantie het heren handbal in de regio weer nieuw elan moet geven.

De teams zullen als HV Eemland aan de competitie deel gaan nemen. Het gaat om te beginnen om drie  heren teams die respectievelijk in de Eerste klasse, Hoofdklasse en Tweede divisie zullen gaan spelen. De trainers van de groep zullen Bessel van de Grift en John van Gulik zijn, die onder leiding van technisch adviseur Paul van den Deijssel de groep tot, in eerste instantie in hun klasse, een stabiele middenmoters moeten brengen. Het doel is echter het hoogst haalbare uit de groepen te halen, waarbij het doel van het vlaggenschip van HV Eemland uiteindelijk de eerste divisie zal zijn.

“Daarnaast willen we door dit initiatief de regio een boost geven binnen het herenhandbal” zegt Rob Beijer, voorzitter van Fulmen/Fidelitas. “We hopen dat andere verenigingen uiteindelijk aansluiten bij het initiatief, zodat we mee kunnen tellen in het huidige handbal” vult Willem-Jan Ruder, voorzitter van AutoSmeeing BDC aan. Bij de samenwering tussen beide clubs is de reeds bestaande samenwerking tussen Fulmen Fidelitas en HVBS uit Bunschoten-Spakenburg in stand gehouden.

De teams zullen afwisselend in Soest en Amersfoort trainen en spelen. De technische staf zal de komende tijd gebruiken om de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in elkaar te zetten, de ploeg te leren kennen en de selecties voor het nieuwe seizoen vast te stellen.

Als het aan beide verenigingen ligt zal de samenwerking zich uiteindelijk niet gaan beperken tot de heren, beide verenigingen willen ook gaan onderzoeken of het mogelijk is ook bij de dames een samenwerking op poten te zetten. Het is zelfs niet ondenkbaar dat ook bij de jeugd combinaties onder de naam HV Eemland aan de competitie gaan deelnemen.  

Deel dit bericht