Nieuws

Geen Challenge Cup Finale voor Quintus

Het was een mooie droom en had gepast in het afscheid van Alex Curescu maar het Europees avontuur van Quintus is dan toch gestand in de halve finale van de Challenge cup in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Na de nipte nederlaag van 24-25 zaterdagavond verloor Vitro Quintus ook de tweede ontmoeting tegen HC Lokomotiva Zagreb zondagavond na een 8-12 ruststand met 16-27.

Drie helften kon Quintus gelijk opgaan met de Kroatische ploeg maar in de vier helft was de kracht op na deze fysieke uitpunttingsslag. De dekking was wel goed maar Lokomotiva was vandaag toch wel erg sterk  en trefzeker.

Gescoord hebben Cynthia Grift 4, Daisy Hage 4, Lois Strik 3, Dorien van Wissen 2, Iva van der Linden 1, Brit van Steekelenburg 1, Lisa Warmerdam 1.

Weerzien met Zagreb

Het Duel tussen Vitro Quintus en HC Lokomotiva Zagreb werd ook aangegrepen om 58 jaar terug in de tijd te gaan naar de Europacup wedstrijd tussen het Haagse Athene en de Kroatische ploegHC Lokomotiva Zagreb.

Tiny Eekhout (80), de oma van Quintus speelster Nicole van Meteren, speelde destijds op dezelfde plaats als haar kleindochter ook Europees handbal. Aangezien de Oma van Nicole van Meteren nog steeds met alle Europacup wedstrijden van Quintus mee reist kwam ze dus deze week een ploeg tegen waartegen ze zelf 58 jaar geleden ook heeft gespeeld.

Oude herinneringen werden opgehaald en zo zag het weerzien in Zagreb er uit, Kantenknipsels mee en als dank een shirtje voor de volgende generatie en ook vol trots met de kleindocchter en de mensen van Zagreb op de foto.  (Lees hier het verhaal "Werzien met Zagreb")  Voor NIcole ook een mooie blijvende herinnering.

Deel dit bericht