Geen Champions League Final 4 voor Danick Snelder met Ferencvaroc

Ze was naar het Hongaarse Ferencevaroc gegaan met de verwachting  om mee te kunnen strijden voor het hoogst haalbare maar dit seizoen zit het er niet in voor Danick Snelder. Met haar ploeg FTC Hungaria werd ze zaterdagmiddag uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League door de Roemeense titelhouder CSM Bucuresti. Ferencevaroc heeft geen moment in de wedstrijd in een positie gestaan dat men kans zag de achterstand van vijf doelpunten weg te spelen.

Na de 30-25 nederlaag vorige week in Roemenië verloor FTC zaterdag ook de thuiswedstrijd na een 15-15 ruststand met 26-27  Daar weet de ploeg uit Boedapest zich voor het tweede achtereenvolgende jaar niet te plaatsten voor de Champions League Final 4 die in de eigen stad gespeeld wordt op en 6 en 7 mei. Voor FTC was de Montenegrijnse Jovanovic de beste schutter met zes doelpunten. Voor CSM Bucuresti was dat de Spaanse Berenguer met vijf treffers. Danick Snelder kwam tot een doelpunten.

Bucuresti begon het beste aan de wedstrijd. na een gelijk opgaande eerste vijf minuten zette 3-Bucuresti een 3-22 tussenstand om in een voorspong van drie doelpunten 3-6 (9’). FTC kwam bij 6-6 weer op gelijke hoogte maar opnieuw liepen de Roemeense gasten uit naar 6-9 (14’). Bij 11-11 in de 22 e minuut kwam FTC, mede door een doelpuntn van Snelder in deze sterke fase  weer op gelijk hoogte en pakte bij 13-12 weer de voorspong. Het lukte de Hongaarse bekerwinnaar niet om een gaatje te slaan en men ging met een 15-15 stand de kleedkamers opzoeken.

Het begin van de tweede helft ging weer gelijk op, met eerst FTC aan de voordelige kant van de score tot 17-16 waarna Bucuresti met twee dolpunten op rij aan de goede kant van de scor kwam te staan 17-18 (36’). Halverwege de tweede helft had de Roemeense ploeg dan weer voor het eerst een gaatje van twee doelpunten als het door Bazaliu 19-21 wordt. Diezelfde Bazaliu zette drie minuten laten het verschil op drie doelpunten als zij de 20-23 scoort.

De Spaanse Pena en tweemaal Schatzl zorgde echte binnen enkele minuten weer voor een gelijke stand bij 23-23. Maar het werd toch steeds moeilijker voor de thuisploeg om dat gat van vijf doelpunten uit de heenwedstrijd weg te spelen. Daarvoor waren er gedurende de wedstrijd toch ook weer teveel kansen gemist. Ook in de laatste acht minute was Bucuresti toch weer de betere ploeg die met meer zelf vertrouwen de wedstrijd uitspeelde terwijl bij FTC de kopjes langzaam gingen hangen. In de laatste vijf minuten pakt de Roemeense ploeg dan ook weer een twee punten voorspong waarna Lukas met haar vierde treffer de eindstand op 26-27 bepaalde.

Daarmee plaatst Buncuresti zich als titelverdediger voor de tweede keer voor de final4