Geen topklassering Nederlands handbalsters U17 na verlies tegen Frankrijk

De Nederlandse handbalsters U17 zijn er zondagmiddag bij het EK U17 in het Macedonische Skopje niet in geslaagd zich te plaatsten bij de beste acht landen van Europa. In de alles beslissende wedstrijd tegen Frankrijk was het voor beide landen er op of er onder. Nederland redde het na een sterke start niet.

In de eerste helft was Oranje goed op weg maar bij een 10-15 voorsprong stokte het scoren bij de Oranjeploeg daar waar het bij Frankrijk steeds beter ging lopen met als gevolg dat zij met een 16-15 voorsprong de rust in gaan. Ook in het eerste gedeelte van de tweede helft trok Frankrijk stevig door tot men bij 28-19 een negen punten voorsprong had opgebouwd en de wedstrijd zo goed als gespeeld was.

In het laatste kwart van de wedstrijd ging het weer gelijk op maar. Echt iets aan de achterstand doen om Frankrijk nog uit het evenwicht te brengen lukte Oranje niet meer. Met 35-29 plaatste Frankrijk zich voor de hoofdtoernooi waarin men voor de prijzen gaat spelen. Nederland zal gaan spelen voor de plaatsten 9 t/m 12

Scores Nederland: Mulder 7, Freriks 4, Michielsen 4, Beugels 3, Housheer 3, Korpel 2, Oostveen 2, Van Wetering 2, Klomp 1, Zeldenthuis 1.