Nieuws

Gemengde gevoelens bij U18 spelers Tim v Olst en Luca v Straaten

De Nederlandse handballers U18 zijn hun laatste wedstrijd in mineur geëindigd.In veruit hun minste wedstrijd werd Nederland relatief makkelijk door Oostenrijk aan de kant gezet. Na een ruststand van 9-15 werd het uiteindelijk 23-33 voor de Oostenrijkse handballers. Tim Claessens werd uitgeroepen tot "the man of the match" voor Nederland.

Na deze  laatste wedstrijd werden Tim van Olst en Luca van Straaten om een analyse gevraagd.

Tim, een duidelijke nederlaag tegen Oostenrijk, jij was één weinig spelers die zich een beetje aan de malaise onttrok. Wat is jou gevoel over deze wedstrijd? “Ja, we gingen deze wedstrijd in met de overtuiging om toch die derde plek te pakken. We vonden het namelijk een onrecht dat we niet in de finale stonden. Dan is het natuurlijk erg jammer dat je het dan niet waar kan maken. We hebben echt na de uitschakeling gisterenavond de knop om proberen te zetten, maar het wegvallen van Ivar Stavast (enkelblessure) en vervolgens de schlemielige derde tijdstraf voor Dani Baijens maakte het wel heel lastig voor ons”, aldus de speler van Tachos.

Luca, de Oostenrijkers begonnen met een offensieve 4-2 dekking, werden jullie daardoor verrast?  “We hadden er bij de voorbereiding wel over gesproken, maar in het begin van de wedstrijd hadden we er toch geen antwoord op”, zegt de geboren Fries.“We kwamen daardoor direct op vier doelpunten achterstand. We kwamen vervolgens nog wel even terug, maar we lopen dan weer tegen veel tijdstraffen aan en dan loopt Oostenrijk weer weg. Een aantal jongens die nog niet veel gespeeld hebben komen er dan in en doen het goed”,  zegt Luca,  “maar door de afwezigheid van Ivar en in de loop van de wedstrijd ook nog de rode kaart van Dani zie je dat we onze vastigheden in het aanvalsspel missen. We moeten teveel improviseren”, is de nuchtere conclusie van Luca.

Tim en Luca, allebei spelen jullie komend seizoen in de eredivisie: Wat hebben jullie hier opgestoken waar je bij je club wat aan hebt? Tim van Olst: Je moet alles in huis hebben om hier goed voor de dag te komen, fysiek vooral voor in de dekking, snelheid voor de omschakeling, techniek en tactiek voor goed aanvalsspel waardoor missers en technische fouten voorkomen worden”. “Dat klopt helemaal”, zegt Luca en beaamt de opsomming van zijn collega, “fouten werden hier direct afgestraft en dat zal in de Eredivisie zeker ook het geval zijn”.

Aan het eind van dit toernooi was er ook nog positief nieuws uit het oranjekamp.

Jeroen Roefs(OCI-LIONS) werd uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. Dani Baijens(Kras-Volendam) werd gekozen tot beste middenopbouwer en beste speler van het toernooi. Mannen gefeliciteerd namens de redactie ter plaatse. 

Deel dit bericht