Nieuws

Genoegdoening voor Dalfsen

Door Peter Lotman - Almere - En zo kwam het allemaal toch nog goed. Nadat Succes/VOC vorige week de landstitel veroverde, pakte Sercodak/Dalfsen in Almere de nationale beker. Met 29-34 was de ploeg van vertrekkend coach Peter Portengen de sterkste. Uiteraard had de Amsterdamse formatie van interim-trainer Ricardo Clarijs graag de dubbel behaald. Maar de neutrale toeschouwer kon wel vrede hebben met de verdeling van de twee Nederlandse hoofdprijzen.

Opnieuw waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Dat maakte het duel, net als de drie partijen om de landstitel, opnieuw de moeite van het bekijken waard. Bij 5-5, 9-9 en 11-11 kon het  in de eerste helft nog alle kanten op. Vervolgens bepaalde Dalfsen de ruststand door een sterke fase op 12-16. 

Na het wisselen lukte het de vrouwen van Portengen niet door te drukken. VOC toonde zoals zo vaak veel wilskracht en de inhaalrace resulteerde in 15-16. Daarna scoorden beide ploegen vrijwel beurtelings. De Amsterdamse club kende in de talentrijke Dione Housheer een voortreffelijk afmaakster. Bij Dalfsen demonstreerde Nienke de Wild opnieuw dat zij over een nauwelijks af te stoppen linkerarm beschikte. Ze kogelde met gemak de ballen in de kruising.

TERUGVAL

In een fase dat VOC een terugval kende, sloeg Dalfsen het beslissende gat. Bij 23-28 was de strijd beslist en verdwenen zienderogen de krachten bij de Amsterdamse ploeg. Fabiënne Logtenberg, Roos van Leeuwen en Larissa Nusser zorgden met een serie knappe aanvalsacties voor de definitieve knock-out. 

VOC-coach Ricardo Clarijs was begrijpelijk teleurgesteld, maar de jonge, ambitieuze trainer kan trots zijn. Wat hij in korte tijd bij de Amsterdamse club als vervanger heeft neergezet, getuigt van vakmanschap en belooft veel voor de toekomst.

Van Peter Portengen weten we dat hij een prijzenpakker is. Zij kennis en kunde op handbalgebied staan buiten kijf.  Ook nu weer had hij zijn ‘meiden’ optimaal gemotiveerd. Tactisch klopte het ook allemaal weer perfect. En zo kon dus iedereen afscheid nemen met een gouden medaille. Vorige week VOC en gisteren Dalfsen. Een mooier besluit van de vrouwencompetitie was nauwelijks denkbaar geweest.

Doelpunten VOC: Charris Rozemalen (7), Rachel de Haze (7), Dione Housheer (6), Talisa Groen (4), Bo van Wetering (4) en Sharon Bouter. 

Doelpunten Dalfsen : Nienke de Wild (8), Larissa Nusser (8), Fabiënne Logtenberg (6), Roos van Leeuwen (5), Angela Steenbakkers (4), Jill Kooij (2) en Tess van Buren. 

WEDSTRIJDRAPPORT 

Amusementswaarde (****) : Twee teams die streden tot het uiterste en bij vlagen knappe staaltjes handbal lieten zien. Ook veel technische fouten, maar de druk voor beide ploegen was ook groot. Een finale wordt per definitie vrijwel nooit gekenmerkt door fraai handbal. 

Scheidsrechters (****) : Een puike prestatie van Ferry van de Beek en Niels Egberts. De partij was beladen door de gebeurtenissen tijdens de derde wedstrijd om de landstitel. Het ervaren koppel hield het hoofd echter koel en hield de balans in de stevige strijd.

Beste Speelsters : Bij Dalfsen sprong Nienke de Wild er weer uit. Scoren op de moeilijke, beslissende momenten en ook oog houden voor haar medespeelsters. Bij VOC blijft Rachel de Haze onvermoeibaar en zij toonde weer veel drive. Zelfs na een ogenschijnlijk fikse blessure keerde zij vol energie weer terug. Ook Dione Housheer kwam in aanmerking voor een hoog eindcijfer.

Bijzonderheden : Pechvogel Sharon Bouter (VOC) moest met een ernstige knieblessure naar de kant. Larissa Nusser werd uitverkozen tot beste speelster van het seizoen 2016/2017 en Yara ten Holte (beiden van Dalfsen) tot beste keepster. De titel grootste Talent viel ten deel aan Dione Housheer van VOC. 

AD SPORT/PETER LOTMAN   

Deel dit bericht