Nieuws

Geslaagd trainingsweekeinde Pacelli in Zuid-Limburg

Fietsen in de grotten, een aparte belevenis

 

Door Frits Feuler –Net als zovele andere ploegen hebben ook de handbalsters van hoofdklasser Pacelli uit Ziewent gekozen voor een trainingsweekeinde om zo vlak voor de competitiestart nog eens de puntjes op de i te zetten. Daarnaast is natuurlijk een stukje teambuilding ook opgenomen in het programma. Met een stevig programma moet aan die opzet worden voldaan. Nog even op de tenen lopen, nog even de pijntjes verbijten. Het nuttige met het aangename verenigen, ook dat hoort erbij.

Pacelli streek vrijdag al in Limburg neer en koos een Valkenburgs hotel uit als verblijfplaats voor drie dagen. Gezamenlijk uit eten, in een restaurant midden in een bosrijke omgeving was een van de eerste activiteiten van de groep van trainster Carla Ensink, nu voor het tweede jaar aan het roer. Twaalf speelsters lieten zich het drie-gangen-menu voortreffelijk smaken en bij terugkomst in het hotel werd de tijd tot middernacht met een aantal hilarische spelletjes doorgebracht. Toen vond de coach het welletjes, immers in de vroege ochtend ging het verder met een aantal trainingsopdrachten, onderbroken voor een lekkere lunch. Nodig om in het namiddag nog een keer in de sporthal de oude en nieuwe spelsystemen door te nemen.

Die tweede dag werd afgesloten met een pittige oefenwedstrijd tegen het naar de tweede divisie gepromoveerde MIC. De ploeg uit Meerssen zoekt nog naar de fijn-afstemming, kon in de voorbije vier, vijf weken niet altijd als totale groep trainen en had de handen meer dan vol aan het snelle en doeltreffende spel van Pacelli: 21-26. Doodmoe belandde het Pacelli-twaalftal tegen elven in het hotel waar snel het lekkere bed tot ‘vriend’ werd uitgekozen.

Na het ontbijt rond de klok van acht uur werd koers gezet naar de kop van de Daelhemerweg in Valkenburg: fietsen in de grotten! Een belevenis, zo zou twee uur later uit alle gesprekken blijken. Eerst 163 treden via een wenteltrap naar beneden, veertig meter onder de grond stonden de gidsen klaar om de speelsters ondergronds – met lampjes op de fietsen – door de Valkenburgse ‘onderwereld’ te begeleiden. “Kijk, daar bij de kruin van die boom in de verte, daar fietsen we naar toe!” vertelde een van de instructeur bij de kennismaking. Bijna acht kilometer per fiets over smalle paadjes, hier en daar krom gebogen over het stuur als je niet in aanraking met het plafond van het gangenstelsel wilde komen. Bocht naar links? Nee, op het allerlaatste moment ga je toch naar rechts. In je eentje begin je hier niks!

Na anderhalf uur was het bijkomen van de inspanningen, de shirts waren – zelfs bij een constante temperatuur van 12 graden – duidelijk bezweet. Moe maar voldaan werd aan de laatste klus begonnen: wéér die 163 treden omhoog, klauteren, harken en puffen! Een extra fysieke training dus in alle opzichten, maar wel heel spannend en leuk. Eindelijk weer het eerste daglicht, de vreugdekreten dat iedereen het gered had en blij was de twee trainers te kunnen begroeten die al die tijd buiten trouw de wacht hadden gehouden.

Na de lunch ging het huiswaarts. 230 km voor de boeg. In Horn (Midden-Limburg) werd bij hoofdklasser LimMid het weekeinde ‘Valkenburg’ afgesloten met een gelijkspel: 25-25. Tegen half vijf stapte iedereen in de auto. Moe, uitgeput, maar voldaan. Met een groepsappje aan hun trainster gaven de speelsters aan dat een dergelijk weekeinde voor herhaling vatbaar is. Pacelli start de competitie met een uitwedstrijd tegen Overwetering. 

Deel dit bericht