Gyori wint CL wedstrijd maar verliest Nora Mork

Na de verliesbeurt in de uitwedstrijd tegen Bucuresti stond maandagavond voor de titelverdediger van de Champions League, het Hongaarse Gyori, de tweede wedstrijd uit de tweede ronde op het programma tegen de Deense kampioen Nykobing Falster Handbaboldklub.

Om niet te veel achterop te geraken bij de concurrentie moest er gewonnen worden door de ploeg van het Nederlandse duo Nycke Groot en Yvette Broch.

Nycke Groot etaleerde weer een grootste vorm en we mogen constateren dat ze na veel blessureleed weer op haar topniveau terug is. De Noord-Hollandse was zeer nadrukkelijk aanwezig, speelt weer met veel plezier en scoort ook met enige regelmaat. Met 8 treffers uit 11 schoten was ze de beste en meest trefzekere schutter van de avond. Yvette Broch stond weer heerlijk te bikkelen aan de cirkel en pakte met 3 uit 4 ook haar doelpuntjes mee.

De grote klap kwam voor het dit seizoen al door veel blessures geteisterde Gyori halverwege de tweede helft. De altijd met veel dynamiek spelende Noorse Nora Mork scoorde de 23-17 maar kwam daarna verkeerd met haar been op de grond. De beste rechter opbouwster van het afgelopen WK schreeuwde het uit van de pijn en sloeg daarbij flink op de grond. Iedereen snelde toe maar al snel bleek dat het waarschijnlijk om een ernstige knieblessure gaat. Ze werd met de brancard van het veld gedragen en na enige verzorging achter de bank werd ze niet veel later naar de kleedkamer gereden. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Gyori domineerde grotendeels de wedstrijd,  nam een 6-2 (12’) voorsprong met onder andere drie doelpunten van Nycke Groot maar zag tien minuten later Nykobing weer langszij komen: 8-8. Met vier doelpunten in twee minuten stelde de titelverdediger weer orde op zaken. Via 12-8  ging men met een 14-9 tussenstand rusten.

In de tweede helft is de voorsprong nooit in gevaar geweest. Tot 24-18 (48’) bedroeg die 5, 6 punten. In de laatste fase van de wedstrijd loopt Gyori nog weg naar 32-22. De Deense Westerberg bepaalt de eindstand op 33-23.

Stand groep 1) 1. Bucuresti 6-10, 2. Gyori Kc 6-8, 3. Rostov Don 6-8, 4. Nykobing 6-4, 5.RK Krim 6-4, 6, FC Midtjylland 6-2