Nieuws

Györi akkoord met vervangster voor geblesseerde Nora Mork

Spaanse international Mireya Gonzalez komt over van ERD

Door Frits Feuler – De clubleiding van de Hongaarse vrouwenploeg Györi, met Yvette Broch en Nycke Groot in de gelederen, heeft snel gereageerd op het vervangen van haar geblesseerde topspeelster, de Noorse Nora Mørk. De huidige topscoorster in de Champions League (49 treffers) die maandagavond in het Europese thuisduel tegen Nykøbing ernstig geblesseerd raakte, wordt met onmiddellijke ingang vervangen door de Spaanse rechter opbouwster Mireya Gonzalez, die voor de rest van dit seizoen op huurbasis overstapt van rivaal ERD. Die ploeg won in 2015 nog de EHF Challenge Cup.  Artsen bevestigden gisteren dat de Noorse linkshandige opbouwster een ernstig kniebandletsel – voorste kruisband - heeft opgelopen waar zes tot negen maanden inactiviteit voor staat.

“Voor mij een grote eer dat mijn naam wordt geassocieerd met Györi. Ik zou Nora Mørk een snel herstel willen toewensen," vertelt de 26-jarige Gonzalez op de officiële website van haar tijdelijk nieuwe ploeg. "Dit is een geweldige kans voor mij om alles te geven wat ik kan en het team te helpen om hun doelen voor dit seizoen te bereiken."

Gonzalez zal naar verwachting haar debuut maken in de competitiewedstrijd tegen Debrecen op 14 februari. Györ is ook bezig om haar beschikbaar te stellen voor de mogelijke kwartfinaleduels in de EHF Champions League. 

Regerend CL-kampioen Györi staat tweede in groep 1 met acht punten, twee minder dan koploper CSM Bucaresti. Györi maakt een heuse blessuregolf mee. Naast Mørk zijn ook Eduarda Amorim en cirkelspeelster Anja Althaus herstellende. 

Deel dit bericht