Györi verliest de eerste slag in Champions League van Bucuresti

De handbalsters van het Hongaarse Györi, met Nycke Groot en Yvette Broch, zijn de tweede helft van de Champions League met een nederlaag begonnen. De titelverdediger speelde vrijdagavond de uitwedstrijd bij de winnaar van 2016, het Roemeense CSM Bucuresti van de Nederlandse bondscoach Helle Thomsen.

Na een 13-11 ruststand verloor Györi in de Roemeense hoofdstad met 28-22. Topscorer bij Györi werd de Noorse Nora Mork met 8 doelpunten. Zsusanna Tomori scoorde zeven maal. Bij Bucuresti werd de landgenote van Mork, Amand Kurtovic eveneens met 8 doelpunten topscorer. Cristina Neagu scoorde zeven maal.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Györi (1-3) met een doelpunt van Yvette Broch wat tevens haar enige treffer zou worden in de wedstrijd. Bucuresti kwam vervolgens op 4-3 waarne er zich een gelijk opgaande wedstrijd ontspon en de voorsprong geregeld van ploeg verwisselde. Pas in de laatste zes minuten van de eerste helft buigt de thuisploeg een 10-11 achterstand, na een twee minuten straf van Nycke Groot, om in een voorsprong van twee doelpunten bij rust: 13-11. Het is de eerste keer dat Bucuresti een twee punten voorsprong in de wedstrijd weet te pakken.

Na de pauze loopt de ploeg van Thomsen meteen uit naar 14-11, een marge die Györi niet meer van het scorebord krijgt. Bucuresti houdt het verschil tot driekwart wedstrijd op drie,vier doelpunten maar komt via de Française Niomba in de 46e minuut uit op 20-15. Györi komt nog wel even terug tot 22-19, met nog tien minuten te spelen, maar dichterbij komt de ploeg van de Spaanse coach Martin Ambrosio niet. In de laatste acht minuten loopt de thuisploeg nog uit van 23-20 naar de 28-22 eindstand.

Daarmee heeft Bucuresti goede zaken gedaan op weg naar de kwartfinale en de Champions League Final4.