Hafnarfjordur wint strafworpen soap in St.Petersburg

Naar aanleiding van een foutieve beslissing van de waarnemer bij de EHF-Cup-wedstrijd  tussen het Russische St. Petersburg en het IJslands FH Hafnarfjordur - beide ploegen hadden hun thuiswedstrijd  gewonnen met 32-27 - werden er geen strafworpen genomen zoals de spelregels voorschrijven maar liet de waarnemer twee maal vijf minuten verlengen. (wij berichtten)

Hafnarfjordur won vervolgens met 37-33 de wedstrijd waardoor Sint-Petersburg eruit lag op basis van doelsaldo. De Russische ploeg diende protest in tegen deze gevolgde procedure. De  EHF kende het protest toe en besloot dat  de wedstrijd alsnog middels een strafworpenserie beslist moest worden. Consequentie van dit besluit  was dat de volledige delegatie van de IJslandse ploeg, scheidsrechters en een waarnemer voor een strafworpen serie  nog een keer op en neer moest vliegen naar Rusland, dit alles overigens wel op kosten van de EHF.

Zondagmorgen om tien uur was het dan zover. Ook nu was het lot Hafnarfjordur goed gezind.  Nadat de IJslanders hun eerste strafworp tegen de lat gooiden, gingen de volgende vier er allemaal in. Aangezien St. Petersburg zijn tweede en derde strafworp gestopt zag worden door de IJslandse keeper wint Hafnarfjordur alsnog de wedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup van de Russen maar nu wel via de geldende procedure. Alles bij elkaar duurde wedstrijd precies zes-en-halve minuut.

In de derde kwalificatieronde gaat Hafnarfjordur het opnemen tegen het Slowaakse Tatran Presov.