Nieuws

Handbalestafette: Michelle Goos

Handbalestafette: Michelle Goos

Naam: Michelle Goos

Leeftijd: 27 jaar

Huidige club  Buxtehuder SV (Duitsland)

Vorige club(s) + (land):  VOC Amsterdam, (Nederland)

Welk niveau speel je:  Nationaal en Europees: 1.Bundesliga

 

Ik heb het estafettestokje doorgekregen van Laura van der Heijden met de vraag: Je bent nu een half jaar in het buitenland, hoe bevalt je nieuwe avontuur?

Daar kan ik eigenlijk heel kort en krachtig antwoord op geven: heel erg goed! Nu is handbal echt het belangrijkste. Ik hoef niets anders te doen dan trainen en wedstrijden spelen, dat is dan ook het grootste verschil met handballen in Nederland.

 

Nederland ontgroeid

Na 22 jaar bij mijn clubbie VOC Amsterdam was het tijd voor iets anders. Nadat we terug kwamen uit Rio vond ik het moeilijk om terug te gaan naar de Nederlandse Eredivisie. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest doen, ik wist op dat moment alleen dat ik niet weer in dezelfde competitie wilde spelen als de afgelopen 13 jaar. Stoppen wil ik nog lang niet! Dus dan was het nu toch echt tijd om eens over de grens te kijken.

En twee weken voor aanvang van de competitie was daar ineens Buxtehuder SV! Ik kreeg veel positieve reacties, maar ook vaak de vraag of ik niet te oud ben. Ik vind dat we niet overal een leeftijd aan moeten plakken en dat je moet doen wat voor jou het beste voelt! Voor de een is dat op 17 jarige leeftijd naar Duitsland en voor de ander 26 jaar.

We zijn nu een half jaar verder en het voelt alsof ik al jaren bij BSV speel! We trainen tweemaal per dag en alles komt aan bod; krachttraining, stabiliteit, conditietraining en natuurlijk baltraining. Had ik dan eerder naar het buitenland moeten gaan? Nee, ik was er niet aan toe. Nu ben ik dat wel en nu voel ik me goed!

Toen ik binnen vier dagen naar Buxtehude moest verhuizen was dat nogal chaotisch. Maar achteraf prima, geen tijd om te piekeren, inpakken en wegwezen! De doelen voor het seizoen waren al opgesteld voordat ik aankwam. Op dit moment is één van onze doelen al bereikt; de final4 behalen in de landelijke beker!

 

Wennen

Ik was eigenlijk de laatste die aankwam bij de club en had vier dagen voordat de competitie begon. Ik had dus vier dagen om het team te leren kennen en het spelletje dat hier wordt gespeeld. En dat viel niet mee! De meiden hier zijn allemaal leuke, spontane meiden. Maar de systemen leren, en de dekkingsvormen heeft iets meer tijd nodig dan vier dagen! Ook moest ik wennen aan de trainingen. Nu we een paar maanden verder zijn kan ik zeggen dat het goed gaat en dat ik me helemaal thuis voel! Zowel in- als buiten het veld!

Ik woon ook gelukkig niet alleen! Mijn vriend en hondje zijn gezellig met me mee verhuist! En mijn ouders komen elke thuiswedstrijd kijken! Dus zo anders als in Nederland is het eigenlijk niet!

Het estafette stokje gaat naar ...

Rachel de Haze. Mijn vraag is: Al jaren lang ben je de beste speelster van Nederland, naar mijn mening nog steeds, blijf je de aankomende jaren nog bij VOC of ga je misschien toch een gokje wagen over de grens?

 

 Kijk hier terug naar de vorige afleveringen van de handbalestafette 

 

 

 

Deel dit bericht