Nieuws

Handballoopbaan voor Oranje U17 speler Jeroen Roefs is duidelijk

“Ooit wil ik in de Duitse competitie spelen”

Door Frits Feuler - Hij lijkt er al helemaal klaar voor. Jeroen Roefs, speler van de U-17, heeft net zijn eerste interland tegen België achter de rug. Dat dit gepaard gaat met een 27-24 zege, zal hem waarschijnlijk niet lang bij blijven. Met zijn medespelers had hij dit jaar nog nooit samen gespeeld. Maar mogelijk wel de opmaat naar een imposante handbalcarrière. “We kennen elkaar al wat langer. Ik was voor deze wedstrijd toch kei-nerveus!”, klinkt het uit de mond van de fysiek sterke 16-jarige linkeropbouwer. De vierdejaarsstudent aan het Da Capo-College in Sittard zit in zijn examenjaar. Ook daar moet gescoord worden. En scoren doet hij ook op de handbalvloer!

Op de Handbalacademie probeert de speler van hoofdklasser Olympia ’89 uit Oss zijn handballoopbaan gestalte te geven. Vijf jaar geleden stapte hij bij Olympia in het handbal. Een echte handbalfamilie. “Mijn vader is coach van de heren 2, mijn broertje speelt bij de B-junioren en mijn zus bij MHV ’81 in Mill. Ik speel soms twee wedstrijden per weekeinde: eentje in de A-junioren en de eerste ploeg. Via de U-17 ga ik proberen een plaats in de U-19 te halen. Dan heb je ook de kans om een EK of WK te spelen. De droom toch van elke handballer?”

Maar ook voor de periode nadien is de blonde opbouwer helder. “Spelen in de Duitse competitie en dan met name de Bundesliga lijkt mij te gek! Die sfeer moet je beleven. Je moet er hard voor trainen, dat weet ik en dat wil ik ook. Mijn ouders steunen mij op alle mogelijke manieren. Dat is een voorwaarde, anders gaat het niet.”

Zestien trainingsuren maakt Jeroen wekelijks op de Handbalacademie. Driemaal twee uur krachttraining, vier baltrainingen en een looptraining. “Op vrijdag terug naar de club voor de afsluitende teamtraining en dan een of twee wedstrijden in het weekeinde. Geen probleem, ik kan dat best aan.” Die gedrevenheid straalt het ‘krachtmens’ ook in deze eerste interland uit. De manier waarop hij de laatste treffer achter de Belgische doelman kogelt, belooft in elk geval veel voor de toekomst.

Deel dit bericht