Handbalsters Dalfsen uitgeschakeld

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen hebben niet voor een stunt kunnen zorgen. Na de 28-32 nederlaag vorige week in de thuiswedstrijd was Tsjechische Banik Most ook in de return te sterk voor de Nederlandse vicekampioen.

Het tweede duel eindigde na een 16-10 ruststand in een 28-20 overwinning voor de ploeg uit Tsjechië die zich daarmee hebben geplaatst voor de derde ronde van de EHF Cup. In de eerste helft was Most duidelijk de betere ploeg zeker fysiek kwam Dalfsen in aanvallend opzicht toch wel te kort. Daarnaast speelde de Tsjechen meer volwassen dan de jonge ploeg van trainer coach Monique Tijsterman die meteen op een 2-0 achterstand kwam. Die marge hield Dalfsen intact tot halverwege de eerste helft. Vanaf 6-4 liep Most weg naar de 16-10 ruststand. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de Tsjechische ploeg nog vier zeven meters miste. Driie werden er gestopt door de keepsters Ten Holte (1) Jansen (2) en één ging tegen de lat.

Met een marge van tien doelpunten verschil, de vier uit de eerste wedstrijd en de zes uit de eerste helft, nam Most in de tweede helft minder risico’s, nadat de ploeg verder was uitgelopen naar 18-10, waardoor de wedstrijd als kijkspel er minder aantrekkelijk op werd. Bij de stand 22-13 werd er minuten lang door beide ploegen niet gescoord. Het was Dalfsen dat de ban doorbrak maar uiteindelijk niet verder kwam dan een 28-20 nederlaag

Scores Roos van Leeuwen 6, Chantal Lokkart 4, Nienke de Wild 2, Jill Kooij 2, Ana Pavkovic 2, Sharon Nooitmeer 1, Larissa Nusser 1, Nikki Wilsterman 1,