Handbalsters VZV Europees uitgeschakeld

De handbalsters van Maedilon VZV zijn zondagmiddag in de derde ronde van de EHF Challenge Cup uitgeschakeld. Op het zonovergoten Spaanse eiland Gran Canaria was de thuisploeg Rocasa Gran Canaria, na een ruststand van 16-4, met 32-18  te sterk voor de dames uit het Noord-Hollandse ‘t Veld.

Gran Canaria ging verschroeiend van start en pakte binnen vier en halve minuut een 5-0 voorspong. VZV moet in de openingsfase passen. Met twee aanvallende fouten, twee foute passes en een schot dat over ging vooraleer men in de na zesenhalve minuut de eerste treffer wist te scoren via Lisanne Kolken. Tot 8-3 (12’) ging het nog gelijk op maar  in de resterende speeltijd in de eerste helft had VZV weinig in te brengen. Gran Canaria liep uit naar de 16-4 ruststand.

Na de pauze leek het in eerste instantie helemaal op een fiasco te gaan uitlopen als de thuisploeg binnen vier minuten weg loopt naar 20-4. De Spaanse ploeg ging echter ook steeds minder scherp spelen en de coach wisselde flink door. Het was het vooral Lotte Houtenbos die daar van kon profiteren en er voor zorgde dat de schade voor VZV niet verder opliep  Halverwege de tweede helft werd het 28-14 na de zesde treffer van Houtenbos.

Het  laatste kwartier zakte het niveau aan beide kanten zienderogen ver weg. Het was de wedstrijd uitspelen en voor de VZV gold zoveel mogelijk proberen de schade te beperken. Maar de vele kansen die beide ploegen nog creëerden werden nauwelijks benut: 32-18.

Scores: Lotte Houtenbos 6, Lisanne Kolken 4, Albertine Abude 3, Florance Kos 2, Lindsey Perre 1, Jane Kramer 1 en Melissa Willems 1