Nieuws

Handbaltalent Amy Oostveen met Quintus tegen oude club SEW

 “Ik wilde nog een stap maken”

Amy Oostveen behoort tot de handbaltalenten van Nederland. Zij verruilde haar club SEW voor Quintus om in de top van de eredivisie te kunnen uitkomen. Zaterdag treffen de rivalen elkaar. Een extra dimensie voor de 19-jarige jeugdinternational.

Peter Lotman

Handbal staat centraal in het leven van Amy Oostveen. Opgegroeid in Cothen (Utrecht), waar zij op haar vijfde jaar met haar favoriete sport begon bij Fortissimo. ,,Ik heb daar een goede jeugdopleiding gehad. Veel plezier ook, een fijne vereniging. Toen ik achttien was, ben ik naar SEW gegaan, omdat ik in de eredivisie wilde handballen. Dit is mijn eerste seizoen bij Quintus. Ik wilde nóg een stap maken, naar de top van de eredivisie. Dat kon  bij Quintus.”

Uiteraard was de Noord-Hollandse club niet blij dat talent Oostveen na één seizoen al weer vertrok. ,,Ik had het best naar mijn zin bij SEW. Dat was ook niet de reden er zo snel weer weg te gaan. Maar het team viel uit elkaar en ik wilde beslist in de top blijven meedraaien. Het was een lastige keuze, omdat er niks mis is met SEW. Maar ik heb voor mezelf gekozen.”

Het contact met Quintustrainer René Romeijn, die altijd alert is op talenten, was snel gelegd. ,,Vanaf het eerste gesprek met hem had ik een goede klik. Hij was eerlijk over mijn kansen. Ik kan nog veel van hem leren. Hij is een ervaren trainer die successen heeft geboekt. Op de trainingen wordt hard gewerkt, maar er is tussendoor ook tijd voor een geintje. Daar hou ik wel van. Ondanks de pittige aanpak, is er een relaxte sfeer. Ik voel me er thuis.”

TOPSPORTKLAS

Doordeweeks woont Amy Oostveen op Papendal, waar zij deel uitmaakt van de Handbal Academie. ,,Ik volg de studie fysiotherapie. Er is gelukkig een topsportklas waardoor studie en handbal goed te combineren zijn. Van half elf tot kwart over twee ga ik naar school. Voordat ik naar school ga, kan ik dus trainen en als ik terug kom ook weer. Na de krachttraining van vrijdagochtend ga ik naar huis, want dan heb ik geen school. Op vrijdagavond train ik mee met Quintus. Zaterdag bereid ik me voor op de wedstrijd van ’s avonds. Op zondag werk ik tot half acht bij cafetaria Het Oude Raedthuys in Cothen. Daarna ga ik terug naar Papendal.”

HOBBY’S

Een druk schema dus voor Oostveen, die ook nog deel uitmaakt van Jong Oranje. ,,We zitten volop in de voorbereiding voor de WK-kwalificatie die in maart 2018 plaatsvindt. Ook dat betekent veel trainen, zodat er weinig tijd overblijft voor andere hobby’s. Wél probeer ik als het lukt met mijn vriendinnen op stap te gaan.”

Eerst dus zaterdag de speciale wedstrijd met Quintus tegen haar oude club SEW. Amy Oostveen heeft zowel persoonlijk als met Quintus een duidelijk doel voor ogen: ,,Ik wil mijn diploma fysiotherapie halen. Verder heb ik de ambitie over een paar jaar naar het buitenland

te gaan. Hoe dat allemaal loopt, zie ik nog wel. Eerst wil ik met Quintus landskampioen worden en zo ver mogelijk komen in de Europa Cup.”      

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht