HARO stevent af op behoud Eredivisieschap

Na de eerste promotie/degradatiewedstrijd voor een plaats in de eredivisie hebben de de handballers van HARO Rotterdam zondagmiddag goede zaken gedaan. De ploeg van trainer coach Danny Baijens versloeg in sporthal Galecop in Nieuwegein de algeheel periodekampioen van de eerste divisie Nieuwegein na een 9-13 ruststand met 21-28. Daarmee heeft de ploeg uit Rotterdam een ferme stap gezet op klassenbehoud in de eredivisie.

Na een gelijk opgaande eerste fase kon Nieuwegein bij 4-5 als eerste een gaatje slaan. Met drie doelpunten en op rij wist de thuisploeg uitlopen naar 7-5. HARO regeerde sterk en pakte  na een time-out met vier doelpunten op rij weer de voorspong van twee doelpunten 7-9 waarna men meteen door wist te lopen naar de 9-13 ruststand.

In de tweede helft wisten de Rotterdammers het verschil lange tijd tussen de drie en vijf doelpunten vast te houden maar bij 15-20 kwam Nieuwegein strek terug tot 19-20. D coach van HARO greep naar de time-outkaart en sprak vervolgens zijn manschappen een minuut toe. Het had effect want Nieuwegein kwam er in de slotfase niet meer aan te pas. HARO pakte nog flink uit en wist in korte tijd zich nog nar een goede uitgangspositie te spelen met de 21-28 overwinning.

Volgende week staat de return in Rotterdam op het programma. Daar zal men nog op zijn hoedde moeten zijn en de tegenstander niet onderschatten. Het zal niet de eerste keer zijn dat men een ruime voorspong alsnog verspeeld in een dergelijke situatie. Nieuwegein heeft nu helemaal niks meet te verliezen en kan vrijuit spelen.