77

81

2 pt

Zwaarbevochten overwinning voor Bocholt

Bocholt blijft winnen. Na drie wedstrijden in de play-offs leveren de heren een perfect rapport af: twee wedstrijden werden op verplaatsing gewonnen en thuis nam Bocholt ook afstand van Visé. Bocholt had ongeveer de hele wedstrijd een kleine voorsprong (rust 12-10), maar kon pas in de slotseconde voor het eerst in de wedstrijd drie doelpunten voorsprong nemen. Eindstand 27-24.

Visé lijkt misschien het zwakke broertje in deze play-offs, maar niets is minder waar. Visé speelde de voorbije weken gelijk tegen Hasselt en verloor slechts met één doelpunt verschil tegen Tongeren. Ook na deze wedstrijd in Bocholt, is het bijna zeker dat Visé nog punten zal sprokkelen in de komende wedstrijden.

Het was geen doelpuntenfestival tijdens de wedstrijd tegen Visé. Pas in de 4e minuut werd er gescoord. Yves Vancosen, op tegenaanval, en Danesi via een zeven-meter brachten Visé op een 0-2 voorsprong. Bartosz Kedziora en Serge Spooren sloegen snel terug: 2-2. Metej Flajs scoorde nog de 2-3 maar aansluitend scoorde Bocholt 3 keer op rij in 3 minuten, 5-3 na 11 minuten spelen.

Ook de volgende minuten waren beide ploegen elkaar waard. Er werd beurtelings gescoord. In de 21e minuut kwam Visé terug: 9-9 via uitblinkers Benjamin Danesi en Yves Vancosen. Samen scoorden deze heren 16 doelpunten. Maar Bocholt gaf geen krimp: eerst redde keeper Bjorn Alberts een doelpoging van Visé en daarna scoorde Damian op tegenaanval na een sublieme assist van Bjorn: 11-9. Ruststand 12-10.

Ook in de tweede  helft kraakte Visé niet. Bartosz Kedziora scoorde nog op 38 meter in het lege doel, maar de doelman van Visé was een gesel voor de Bocholter aanvallers. Bovendien werden twee Bocholter zevenmeters teniet gedaan door de sterke Kostas Gourgoumis. Bocholt bleef gemiste kansen noteren en na 15 minuten leidde Visé met 16-17. Opnieuw was het stuivertje wisselen. Via een benutte  zevenmeter van Danesi was het de laatste keer dat Visé nog een voorsprong kon nemen: 18-19. In money time was Bocholt doeltreffender, en het was Visé dat nu de technische fouten maakte. In de 25ste minuut werd het via een afgeweken bal van Wout Winters 23-21. Visé nam risico’s en voor Bocholt was het nu Damian Kedziora die vanaf 38 meter scoorde in het lege doel: 25-23. Bocholt bleef de wedstrijd controleren en in de laatste seconde scoorde Damian zijn 8ste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 27-24.

Bocholt had het zeer moeilijk met de uitstekende verdediging van Visé. Dankzij deze Bocholter overwinning versterkt Bocholt zijn leidingsplaats. Bocholt heeft nu 9 punten, Tongeren volgt op de 2de plaats met 6 punten, maar speelt vandaag nog tegen Hasselt. Bij een Tongerse overwinning komen de Eburonen opnieuw tot op 1 punt van Bocholt. Het is precies of de kalendercommissie dit scenario maanden geleden al kon voorspellen om de spanning op te drijven, want volgende week zaterdag ontvangt Bocholt Tongeren in de eigen Damburg.

Doelpunten Bocholt: Bjorn Alberts, Clem Leroy, Brecht Wertelaers 1, Nejc Zmavc, Wout Winters 1, Jordi Cremers 1, Elias Koninkx, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh 5, Joren Lamers, Serge Spooren 3, Damian Kedziora 8(3), Miha Pucnik 3, Bartosz Kedziora 4 2 minuten: 2x

Doelpunten Visé Gourgoumis, Lupica, Gava 1, Glesner 2, Jurdan, Geradon 1, Danesi 9(2), Danse 1, Flajs 2, Vancosen 7, Marchal 1, Vandebergh, Popivoda, Cutaia 2 minuten: 2x

Initia Hasselt  troeft Tongeren af  in eigenhuis

Uitzonderlijk op een zondag ging Hubo Initia Hasselt op bezoek bij Callant Tongeren. In de derde wedstrijd van de play-offs stond er veel op het spel voor de Hasselaren. Mits verlies werd het wel heel moeilijk om zich nog te plaatsen voor de play-off finale. Bij winst lag de strijd weer helemaal open.

Hubo Initia Hasselt begon alvast gemotiveerd aan de wedstrijd. Na goed tien minuten stonden de Hasselaren 2-5 voor mede dankzij doelpunten van Robyns en Van Criekinge. Tongeren was te slordig, terwijl Initia wel tot scoren kwam: 4-10 na 23 minuten. De ingevallen Qerimi leek een Tongerse remonte in te zetten, maar dichter dan vier doelpunten kwamen de Eburonen niet. Vossen werkte erg secuur af en legde ook de 9-14 ruststand vast.

Diezelfde Vossen - goed voor zeven doelpunten - begon ook sterk aan de tweede helft, 12-18. Een nieuwe Hasseltse tussensprint met doelpunten van Ooms, Roelants en Robyns zorgden voor een nagenoeg onoverbrugbare Tongerse achterstand van 15-22 na 42 minuten.

Hasselt begon vervolgens slordiger te spelen en Qerimi maakte hier gretig gebruik van: 21-24 na 49 minuten. Hubo Initia Hasselt vond dan terug de juiste versnelling en kon mede dankzij een goede Vonckx in doel opnieuw uitlopen. Eindstand: 23-30 en opnieuw een spannende strijd om de finale.

Hasselt tankt zo vertrouwen voor de belangrijke wedstrijd van volgend weekend in de Alverberg tegen Visé.

Callant Tongeren: Rudi Schenk, Julien Devisch 1, Bram Schepers, Jean-Paul Stijnen, Pieter Strauven 1, Nathan Bolaers 1, Ben Luyten 2, Colin Glesner 4, Martijn Meijer 2, Bram Bijnens, Arber Qerimi 11, Jeroen De Beule 1, Glen Gevers, Arne Pallen

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx, Brecht Vanbrabant, Tim Houbrechts, Simon Ooms 5, Roel Adams, Andrei Buciuman, Ruben Roelants 5, Tom Robyns 6, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 3, Robbert Bogaerts 2, Mattias Van Crieckinge 2, Jente Haesevoets, Dylan Vossen 7

Eerste zegen Merksem Handbal

Merksem begon het scherpst via Jeffrey Jacobs 1-0 na 4 minuten. Maar de rest van de eerste helft gaven de 2 ploegen elkaar geen duimbreed toe. De doelpalen waren verschillende keren scherprechter bij Estudiantes paal binnen bij Merksem paal buiten maar tot de 25ste minuut hielden beide ploegen elkaar in evenwicht dankzij de heroptredende Robin Boomhouwer en een hard werkende Dennis Thijs 12-12. Een alweer outstanding Rens Baeyens kon niet beletten dat de Merksemse inzinking bij de rust voor een 12-18 stand zorgde in het voordeel van de bezoekers.

De Merksemnaren konden zich al opmaken om volgend jaar terug in de eerste nationale te spelen, zeker als Doornik er onmiddellijk 12-19  van maakte. Sten Dielen die zich weerde als een duivel in een wijwatervat dacht er echter anders over. Sten samen met Dimitri Van Den Hoed brachten 20-22 op het bord met nog een kwartier te spelen. Alexandre Hayon maakte Rosier het leven zuur en kapitein Wouter Sas deed ook zijn duit in het zakje en via 22 - 25 na 18 minuten werd het via Dennis Thijs 24-25 na 20 minuten. De Merksemse sporthal ontplofte en  zelfs in ondertal lukte het nu, een herboren Jeffrey Jacobs hing de bordjes gelijk. Dennis bracht ons met nog 7 minuten te spelen terug op voorsprong 26 -25. Beide ploegen wilden niet verliezen en er volgden 5 spannende minuten. Rens Baeyens gaf ook nu geen krimp Doornik werd er een beetje wanhopig bij en als Robin Boomhouwer er 2 minuten voor tijd 27-25 van maakte kon Merksem vieren. De laatste minuten konden ze de score nog opdrijven tot 29-25

Op het moment dat het er echt benard uit zag rechtte Merksem de rug en heeft het nu zijn lot in eigen handen. Nog 3 finales en we kunnen ons terug opmaken voor een jaartje Beneleague.

Merksem: Dennis Thijs 7,Robin Boomhouwer 5,Sten Dielen 5,Jeffrey Jacobs 5,Dimitri Van Den Hoed 3,Wouter Sas 3, Archedley Bazoer 1.

Doornik: Lachal 7,Rosier 5,Chantry 4,De Cocker 4,Ait Bial 3,Boudjelah 1,Olexiouk 1.

Gelijkspel voor Sasja tegen Sporting Nelo

Een zondagmiddag, mooi weer, de Ronde van Vlaanderen, ... En toch zat er redelijk wat volk in Sorghvliedt om naar de belangrijke confrontatie met Sporting Nelo te komen kijken. Na afloop van de wedstrijd mogen we tevreden zijn met het eindresultaat omdat we toch nog een punt uit de brand hebben gesleept, vooral dankzij onze vechtersmentaliteit.

Beide ploegen begonnen gedreven aan de wedstrijd, maar het was Nelo die meer succes had in de afwerking, de score opende en ook vooral een voorsprong opbouwden die halverwege de eerste helft zelfs 4 doelpunten bedroeg. Marco Vernooy was met momenten een gesel voor onze verdedigers en tegelijkertijd ranselde Youri Denert enkele mooie ballen uit zijn doel. Aan onze zijde waren het vooral Kevin en Quinten die de doelpunten voor hun rekening namen. Er werd wel goed verdedigd, wat er mede voor zorgde dat onze jongens aan de achterstand begonnen te knagen en de achterstand met de rust tot één doelpunt kon herleid worden, 11-12.

Na de pauze was het weer Nelo die stilaan begonnen weg te sluipen. We misten enkele open kansen en na 45 minuten bedroeg het verschil weer 4 doelpunten. Maar het moet gezegd worden, Sam deed enkele cruciale reddingen, de verdediging begon hoe langer hoe beter te draaien en vooral ... we bleven vechten. We begonnen weer wat in te lopen via Kevin Jacobs, Quinten Colman en Jasper Roelants en de ingevallen Bert Bisschop bracht met twee doelpunten Sasja terug tot op 1 punt van Nelo. Quinten zette de 21-21 eindstand op het bord en in een laatste hectische minuut werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de helft van deze play-off 2 staat Doornik op kop met 4 punten, Sasja en Nelo volgen met 3 punten en Merksem met 2 punten. Met andere woorden, alles blijft nog mogelijk.

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:

SASJA : Sam Theyssens (d - 60’), Robbie Mestdagh, Hans Lamberigts 1, Nemanja Kostic 1, Yme Bertels 1, Quinten Colman 6, Sergio Rola , Sander Soetaert, Bert Bisschop 2, Jasper Roelants 3, Kevin Jacobs 7, Gert-Jan Mathijs, Stijn Gijs, Aaron Vandewoestijne

NELO : Youri Denert (d - 60'), David Polfliet, David Denert, Pieter Winters, Niels Vansloot 3, Toon Habraken 1, Balasz Somogyi 1, Tasevski Vlatko 3, Marco Vernooy 9, Louis Vandebeeck, Jeff Vandebeeck, Daan Versleeuwen, Tom Lukkesen, Kenzo Van Vlierden