Nieuws

Havas gaat er met de buit vandoor pakt derde periodetitel.

De heren handballers van Havas hebben zaterdagavond de derde periodetitel gepakt in de eerste divisie. Met drie teams (Kras Volendam 2, Wematrans Quintus 2 en Havas) ging men met 10 punten aan de leiding bij het begin van de laatste wedstrijd uit de derde periode. Het beste doelsaldo had Volendam, met plus 25, gevolgd door Quintus (plus 18) en Havas (plus 17).

Geen van de drie ploegen wist zaterdagavond te winnen. Volendam 2 verloor met 32-31 uit bij Sittardia, Quintus 2 deed dat bij laagvlieger EHC met 26-25, maar Havas pakte thuis één punt tegen FIQAS Aalsmeer 3, de kampioen van de tweede periode, door met 27-27 gelijk te spelen. Dat ene punt bleek uiteindelijk voldoende voor de ploeg van trainer-coach Theo van den Berg uit Almere. De twee ploegen die als doel hebben te promoveren naar de eredivisie staan daarmee nog steeds met lege handen.

De eerste periode ging naar WHC, de tweede naar FIQAS Aalsmeer. De vier periodekampioenen gaan met de nummers elf en twaalf van de eredivisie in twee poules spelen om twee plaatsen in de eredivisie.  

Uitslagen en stand eerste divisie / Eindstand derde periode

Deel dit bericht